[espanyol]
Homunculus vol. 4 / Hideo Yamamoto / 200 páginas con sobrecubierta / 12,5 x 18 cm / PVP - 10 / ISBN: 84-96427-32-3
Susumu Nakoshi debe decidir a cuál de los dos mundos pertenece: al parque donde viven los indigentes o al lujo de los rascacielos. Pero sus recien adquiridos poderes, que le permiten ver al homúnculo que se esconde en el interior de algunos de nosotros, ¿le serán de ayuda para ello o le conducirán irremisiblemente a la locura, en un mundo en el que no puede distinguir lo que es real de lo que no lo es?
ESTE LIBRO SE EDITA EN SU FORMATO ORIGINAL JAPONES CON SENTIDO DE LECTURA DE DERECHA A IZQUIERDA.
FECHA DE ENTREGA - 17/7/06
Tres acudits trobats a la web de la campanya "Jo no t'espere":
Baixeu el catàleg en PDF amb tota la inforamció sobre les novetats de Juliol. L'arxiu està a un servidor de descàrregues extern, simplement feu click a "download" per baixar-lo.
Planeta informa:
[text en espanyol]
Entre nuestros títulos destacamos la incursión de Grant Morrison (Doom Patrol, Los Invisibles) en el terreno de los superhéroes clásicos, al frente del guion de JLA: Tercera Guerra Mundial. También aparecerán nuevos tomos de Predicador, Salvación, y Lucifer; y llega la cuarta entrega de El Escapista de Michael Chabon.
Aunque no aparece en el pdf, te comunico que a lo largo del próximo mes saldrá a la venta el cómic basado en la última película de Superman, Superman Returns; así como un tomo que nos pondrá en antecedentes:
SUPERMAN RETURNS - EL CÓMIC - 5,95 - 72 págs.
Tras su exilio voluntario de la Tierra, Superman vuelve... pero no es el único que ha cambiado. Los años no han pasado en balde para los habitantes de Metrópolis, y muchos han echado de menos a Superman... y algunos a su alter ego, el tímido Clark Kent. Martin Pasko adapta el guión de la nueva superproducción hollywoodiense del Hombre de Acero y Matt Haley se encarga de dar vida a los protagonistas de esta emocionante historia.SUPERMAN RETURNS - LA PRECUELA -7'95 - 128 págs.
Cuando Superman decide abandonar la Tierra, deja a muchas personas tras de sí. ¿Cómo han vivido la desaparición del Hombre de Acero las personas más cercanas a él? Desde sus padres, antes de enviarlo a la Tierra, pasando por Lois Lane, Lex Luthor o la propia madre adoptiva de Clark Kent, todos se preguntan cuál será el futuro de Superman... o de Clark. El director de Superman Returns, Brian Singer, une su talento al de los guionistas Michael Dougherty y Dan Harris para explicarnos qué ha pasado entre la ausencia de Superman y su espectacular regreso, en un tomo imprescindible para los fans de la película.Superman Returns se estrenará en nuestras pantallas el próximo 12 de julio.
Más información en www.planetadeagostinicomics.com
"Accident de F1"
Hideo Yamamoto
Ponent Mon, 208 pàgines, b/n, 10
Tercer lliurament d'aquest seinen manga del que ja havia parlat anteriorment. Continua l'autor aprofundint en la seva idea inicial i ho fa, i això és el més destriable, de manera entenedora. És a dir, tot plegat és allò que comunament anomenem una palla mental, però el fet és que té sentit. I quan un autor de seinen manga s'esforça per dotar de coherència i contingut el seu guió, i el desenvolupa amb la intenció de fer entrar el lector al seu joc, això és d'agrair. Sobre tot si ho comparem amb altres manga de l'estil on es solen deixar massa coses a la socorreguda interpretació del lector.
Quant al lliurament tercer en qüestió, la tensió prové d'un vell conegut: el sexe. Certament no és estrany en un còmic relacionat amb el món de la psicologia. I tractant-se d'un còmic japonès, tampoc ho és la inclusió del personatge de la típica escolar amb uniforme. Veurem on ens porta la imaginació poc convencional de l'autor. La imatge de l'esquerra parla per si sola. En tot cas, Yamamoto sempre dóna la sensació que s'està guardant asos a sota la màniga.
Poca cosa més cal afegir sobre aquest manga, a banda de constatar la bona direcció del seu desenvolupament i refermar-me en la seva recomanació.
Recerca Editorial:
Col·lecció Valhalla #1: Akameshi: El cant del mar.
-edició en català-Guió: Giovanni GUALDONI. Dibuixos i Color: Stefano TURCONI.
Comic-book. 17 x 24 cm. 52 pàgines color. Enquadernació amb grapa. Història completa. Col·lecció Valhalla, volum 1. 3,50 . ISBN: 84-96402-78-9.
Japó, segle XVII. Lluny de les mirades de la resta del món, el clan dels Tokugawa, àvid de poder, firma un pacte diabòlic amb els Tama, déus ancestrals, despertant-los dun somni millenari.
És el començament dun regnat de terror. Tan sols un grapat dherois satreveix a lluitar, iniciant un viatge a través del màgic imperi. Una aventura extraordinària que reuneix a lhermosa i misteriosa Akameshi al vell i savi monjo Uraga i al valent samurai Hayashi.
Recerca té lhonor dinaugurar la collecció mensual Valhalla amb Akameshi, obra de Gualdoni i Turconi, publicada a França per Soleil.
Col·lecció Hal #4: El Arsenal (2 de 2)
-edició en català-Guió: Salvador Vázquez. Dibuix: Daniel Pérez. Color: Tatto y Homer.
Comic-book. 17 x 24 cm. 52 pàgines color. Enquadernació amb grapa. Història completa en 2 parts. Colecció Hal volum 4, mensual. 3,50 . ISBN: 84-96402-78-9
Simón Templas Masiosare és el millor mercenari del Sistema. És lescollit per a robar larma més poderosa que es coneix, i lliurar-la al millor postor. Aquesta arma és un virus capaç de deshidratar un cos humà en segons. Només un portador vivent pot contenir aquesta arma biològica: un escarabat. Però Simón no és lúnic mercenari que va darrera aquesta joia mortal. Tots els millors mercenaris i caçarecompenses estan competint pel mateix premi. Tenim a Godzukee, que guarda una forta rancúnia a Simón; El Torque, un assassí fred i misteriós; Zazil, la nou vinguda que cerca loportunitat de fer-se un nom i Carroñas, un patètic perdedor que sempre segueix a Zazil.
I com a complement, una història inèdita dStar Trek, com a avanç de la propera miniserie en motiu del 40 aniversari.
Edicions Glénat:
NARUTO CATALÀ
nº 2 - Serie Oberta
KISHIMOTO MasashiA LA VENDA A PARTIR DEL 30/06
Naruto és ja el còmic va camí de ser lequivalent en aquesta dècada a allò que va suposar Dragon Ball durant els anys noranta... De moment, ja podem gaudir en català despectaculars batalles entre ninjes, mentre el nostre heroi continua amb la seva formació i aprén a mantenir el control sobre els increibles poders que té a dins.Pàgines: 192 B/N
Idioma: Català
Preu: 5
INU-YASHA CATALÀ
nº 11 - Serie Oberta
TAKAHASHI RumikoA LA VENDA A PARTIR DE 30/06
La sèrie de manga més popular d´ara mateix arriba finalment als lectors catalans, que estaven esperant la versió d´aquesta deliciosa saga en la llengua de Pompeu.Les aventures de la Kagome, una noia actual i el semi-dimoni Inu-Yasha a la recerca de un objecte de gran poder en un Japó medieval fantástic compten amb milers de fans arreu del món. La sèrie continua oberta a Japó i les peripècies de la Kagome i els seus companys ja depassen els quaranta volums. Un món màgic i perillós s´amaga dins del pou que hi ha darrera la casa de la Kagome. A l´altre costat hi ha un univers diferent, en el que la màgia és real i on la poderosa Esfera dels Quatre Esperits està en risc de caure en males mans.
A Catalunya, Inu-Yasha està distribuït per SD Distribuciones i per Melisa (Mensajerías del libro)
Pàgines: 192 B/N
Idioma: Català
Preu: 5
Baixeu el seu Butlletí en PDF amb totes la informació, portades i pàgines interiors de mostra.
Baixeu el dossier en PDF amb tota la inforamció i portades.
Guió: Neil Gaiman
Dibuix i Tinta: Sam Kieth, Mike Dringenberg
Color: Daniel Vozzo
Planeta DeAgostini, 64 pàgines, color, 3'50
"Planeta DeAgostini inicia la publicació de la mítica sèrie guionitzada per Neil Gaiman, The Sandman, des del seu número 1 (de 89) en toms mensuals, que inclouen dos lliuraments USA. El primer d'ells, excepcionalment, té 64 pàgines, la resta seran de 48 pàgines cadascun.
La sèrie comença amb la història d'un mag que intenta pactar amb la Mort, però aquest objectiu li conduirà a situacions on Llucifer, Morfeu, Hellblazer, La Lliga de la Justícia i els dimonis de l'Infern, entre altres personatges, interrelacionaran entre si incidint en el camí de Sandman."
Nova oportunitat de llegir des de bon començament i en una edició, diguem-ne, popular, una de les sèries emblemàtiques del còmic per adults. Aquí trobareu tota la mitologia i la coherència d'una història que va fer de Neil Gaiman un guionista de culte i de la seva obra un referent indispensable per tota una generació. Els inicis de The Sandman, que podem llegir en aquest primer lliurament, estan encara lligats a l'anomenat univers DC, però prompte aniran desenvolupant-se les diverses trames que acabaran per construir un univers propi d'allò més complex i màgic.
Realment Gaiman va saber jugar molt bé les seves cartes, planejant els seus guions a llarg termini, dotant-los de tot tipus de detalls, i tenint en tot moment present que aquella sèrie tindria un final calculat i digne. Deixant de banda la inevitable multiplicitat de dibuixants, amb les seves virtuts i defectes, el cert és que ara per ara ningú dubta que The Sandman és tot un clàssic del còmic i, potser sobre tot, una gran història.
David Lapham
La Cúpula, 256 pàgines, b/n, 11'95
Mare meva, quin troç de còmic acabe de llegir! Aquest quart volum de l'edició en toms de Balas Perdidas recull els lliuraments vint-i-tres al trenta de l'edició original nord-americana i és el primer que conté material inèdit en espanyol. Engloba una història completa i bé, per si encara hi ha algú que ho dubtava, un cop més David Lapham demostra que és tot un mestre. Un gran guionista, un dibuixant expert i un narrador extraordinari que es troba d'allò més còmode al gènere negre. Certament he llegit aquest volum amb l'ai al cor.
Amb una estructura de mosaic que no renuncia a una trama sòlida, el guió és capaç de jugar amb multitud de personatges i punts de vista sense que resulte ni tan sols un poc confús. Hi ha una búsqueda d'una major complexitat i profunditat que, al meu parer, resulta de l'evolució lògica des dels inicis d'aquesta sèrie. I no em referisc a emprar el gènere negre com una excusa per parlar d'altres coses. Res d'això. Lapham manté en tot moment un compromís molt fort amb les regles del joc, la cruesa dels continguts i l'objectiu de l'entreteniment. En tot cas, la qualitat de la seva feina no deixa de ser impressionant.
En fi, si ja coneixeu David Lapham està clar que no cal que us recomane aquest volum autoconclusiu. En cas contrari, ja esteu tardant. Probablement sentireu la mateixa emoció que en veure per primera vegada Pulp Fiction.
Font: Europa Press
EL SALÓ DEL CÒMIC DE BARCELONA TANCA AMB 95.000 VISITANTS
El XXIV Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que s'ha fet a la Fira de Barcelona des del 8 de juny, tanca avui les seves portes amb una assistència de 95.000 espectadors, fet que suposa un augment d'un 8% respecte l'any passat i una de les millors entrades dels últims anys, segons ha informat l 'organització.
El certamen consolida amb aquestes xifres el nou emplaçament a la Fira de Barcelona i afronta amb grans perspectives el festejament del seu 25 aniversari l'any que ve, que "obliga a una edició especial".
El director del Saló del Còmic, Carles Santamaría, ha assegurat que "hem aconseguit reprendre el pols del Saló acostant-lo al gran públic amb una variada i transversal oferta d'exposicions, taules rodones, tallers i altres activitats".
Aquesta edició del Saló del Còmic ha comptat amb més de 130 expositors i vuit exposicions per mostrar la diversitat del món del còmic, entre les quals han destacat les dedicades a la Guerra Civil, 'El Capitan Trueno' i 'V de Vendetta'.
Santamaría ha assegurat que el Saló del Còmic de Barcelona "s'ha convertit en un referent per al còmic internacional i d'això són conscients els grans autors d'Europa i els Estats Units" i ha mostrat la seva satisfacció per la bona marxa de les trobades entre cinc editors estrangers i autors espanyols.
El certamen ha comptat amb més d'una trentena d'autors estrangers convidats per l'organització i els editors, més d'un centenar d'autors espanyols i ha presentat més de 200 novetats editors.
El Saló, que per primera vegada ha tingut una comunitat autònoma com a convidada, ha tingut una nodrida presència d'autors convidats amb figures tan destacades com David Lloyd --creador de 'V de Vendetta'--, Jean Claude Mézières, Dave Gibbons, Bill Sienkiewicz i René Petillon.
PREMIS DEL SALÓ
D'altra banda, el Saló del Còmic de Barcelona ha concedit el seu Gran Premi a Víctor de la Fuente (Ardisana de Llanes, 1927), creador de les sèries de western 'Sunday' i 'Haxtur'.
De la Fuente va emigrar a Llatinoamèrica i després d'abandonar la seva vocació inicial, la literatura, va canalitzar la seva carrera cap al món de la historieta. Va col·laborar amb diverses publicacions i va tornar a Espanya a la dècada dels anys 60, en la qual va dibuixar còmics bèl·lics i d'acció.
Als anys 70, degut a la situació del mercat espanyol, es va traslladar a França on va continuar la seva trajectòria amb sèries com 'Haggart', 'El cómic vivo', 'Los ángeles de acero' i va seguir el seu treball dins del gènere de l'oest.
El Saló del Còmic ha distingit com a Millor Obra Estrangera publicada a Espanya a '20th Century Boys', de Naoki Urasawa; al dibuixant alacantí Pablo Auladell amb el Premi a l'autor Revelació; i com a Millor Obra i Millor Dibuix a 'Blacksad 3: alma roja', de Juan Díez Canales i Juanjo Guarnido.
També va concedir el Premi al Millor Guió a 'Carlitos Fax', d'Albert Monteys', el de Millor Revista a 'El jueves' i el de Millor Fanzín a la publicació madrilenya 'Cabezabajo'.
Llegiu el dossier enviat per Planeta amb informació sobre aquesta obra i el seu autor:
[espanyol / español / spanish]
EL FINAL DE LA GUERRA, Joe Sacco
El autor: Joe Sacco
Joe Sacco nació en Malta en 1960, aunque con sólo un año de edad se mudó junto a su familia a Australia, donde pasó toda su infancia. En 1972 la familia Sacco se traslada de nuevo, esta vez a Estados Unidos. Sacco accede a la Universidad de Oregón, donde se licencia en Periodismo en el año 1981.
Sus primeros pasos en el mundo del cómic los da escribiendo historias románticas y de humor, hasta que consigue el primer puesto importante dentro de la industria: redactor de la revista The Comics Journal, publicada por la editorial Fantagraphics. Esta misma casa es la responsable de la edición del primer cómic de Sacco, Yahoo, que duró 6 números en 1992. Entre 1993 y 1995, Fantagraphics publicó Palestina, obra que posteriormente sería recopilada en un único volumen. Este formato encaja mejor con las historias presentadas por Sacco y ése es el motivo para que en el año 2000 Gorazde: Zona protegida, obra centrada en los últimos meses de la guerra de Yugoslavia, vea la luz directamente en tomo.
A partir de aquí, Sacco adquiere cada vez más renombre internacional como un periodista que ha encontrado el mejor medio de difusión de su palabra en los cómics. Gracias a esta relevancia mediática, Fantagraphics recopila historias cortas del autor en Apuntes de un derrotista (febrero de 2003). Más recientemente, se ha editado El final de la guerra, donde se recogen dos historias cortas previas a Palestina y Gorazde.
Para 2006 está prevista la publicación de But I Like It, una recopilación de historias centradas en el rock and roll. Este mismo año también verá la luz I Live Here, una historia de 40 páginas sobre refugiados chechenios destinada a Amnistía Internacional. Para más adelante, sin fecha de salida anunciada, está en preparación Footnotes in Gaza, obra en la que Sacco volverá a tratar el tema que le dio fama.
La obra: El final de la guerra
Esta obra recopila dos historias cortas que Sacco realizó antes de los éxitos conseguidos con Palestina, Gorazde: Zona protegida y El mediador. La primera historia, Soba, relata el acercamiento costumbrista en la crueldad de la guerra y lo hace con un guerrero de Sarajevo que es capaz de conquistar Occidente sólo con su guitarra y la música que desprende de ella. Toda una demostración de que lo importante está en los detalles cotidianos capaces de sobrepasar cualquier cultura y conflicto.
En la segunda historia incluida en este volumen, Navidad con Karadzic, Sacco deja a un lado el enfoque emotivo y sensible para descargar un humor negro digno de elogio en todas sus páginas que encuentra la clave en dos búsquedas: la primera es la de un criminal de guerra serbio-bosnio y la segunda se centra en la de una noticia que jamás verá la luz.
Dos acercamientos mucho más directos y cercanos a este tipo de conflictos a los que Sacco acabaría volviendo una y otra vez. Ahora es un gran momento para contemplar el inicio de las inquietudes artísticas de un autor tan brillante y con tanto que decir como Joe Sacco.
Recortes de prensa:
Sacco es uno de los corresponsales de guerra más astutos de la actualidad.
The Rolling StonesNavidad con Karadzic es una mirada divertida y cauterizada a la variopinta colección de periodistas, criminales, saqueadores, soldados y civiles desventurados que se quedan atrapados en una zona de guerra.
The New York TimesMerecedor de ocupar un puesto en la estantería junto a Palestina, Gorazde y El mediador. En muy poco espacio de tiempo, Sacco ha creado un cuerpo de trabajo que incluye algunas de las mejores novelas gráficas de nuestro tiempo.
Kirkus Review
Llegiu el dossier enviat per Planeta amb informació sobre aquesta obra i el seu autor:
[espanyol / español / spanish]
LA FUENTE, Darren Aronofsky y Kent Williams
El autor: Darren Aronofsky
Nacido el 12 de febrero de 1969 en Brooklyn (Nueva York, Estados Unidos), Darren Aronofsky pertenece a esa rama de jóvenes directores que ha revolucionado el medio con sólo dos películas en su haber: su gran estreno con la revolucionaria Pi (1998), en la que un matemático se obsesiona hasta el extremo con el número 3,14 y su supuesto significado oculto, y Réquiem por un sueño (2000),
Ambas películas le valieron el reconocimiento del medio con varias nominaciones a los Globos de Oro y los Premios de la Academia. Ahora regresa con The Fountain, película producida por Warner Bros y protagonizada por Hugh Jackman (X-Men, Van Helsing) y Rachel Weisz (Constantine, El jardinero fiel), de la que el cómic La fuente recoge la historia para contarla de otra manera gracias a la adaptación de Kent Williams. La película en un principio iba a contar con la presencia del actor Brad Pitt, pero debido a los constantes retrasos que sufrió la producción, Pitt abandonó el proyecto.
Otros proyectos en cartera son Flicker, película anunciada para 2007, y la adaptación del manga El lobo solitario y su cachorro, también anunciada para 2008, aunque todavía no han entrado en detalles. En cuanto a adaptaciones de cómic, Aronofsky fue uno de los candidatos de Warner Bros para el relanzamiento de la franquicia de Batman en el cine y estuvo a punto de dirigir una versión de Batman: Año uno escrita por Frank Miller. Al final, el encargo pasó a Christopher Nolan y su Batman Begins, pero Aronofsky y su visión de Batman llegaron a entrar en preproducción entre el estreno de Réquiem por un sueño y la realización de The Fountain.
La obra: La fuente
La historia contenida en La fuente es tan grande que necesita varios siglos para desarrollarse. Nada más empezar, la acción se sitúa en una antigua guerra Maya en 1535, sólo para dar el salto al presente, donde la obra centra su atención en un doctor y su obsesiva búsqueda de la cura para el cáncer. Por último, una vez visitado el pasado y el presente, le llega el turno al futuro, un futuro en el que se explora el vasto infinito del espacio.
A lo largo de estos saltos temporales existe un único elemento en común que lo enlaza todo: Tomas, el protagonista, que ejerce de guerrero, doctor y explorador con tal de alargar su propia vida y encontrar la cura para la mujer que ama. Aronosfky trabajó duro en esta historia y cedió el desarrollo final de la adaptación en cómic a Kent Williams, quien realiza un trabajo brillante a la hora de plasmar sobre el papel las sensaciones que desprende la película del cineasta.
Recortes de prensa:
La novela gráfica de La fuente no debe verse como una adaptación de la película del mismo nombre. Como el propio Darren Aronofsky dejó claro durante la convención de San Diego, el cómic y la película son dos interpretaciones distintas basadas en la misma historia. Aquellos que lean el cómic tendrán una visión mucho más completa de la intención original del director, mientras que aquellos que sólo vean la película disfrutarán de los mismos temas de una forma distinta.
Hilary Goldstein, IGN.com (www.comics.ign.com)Se trata de una historia de amor sobre la muerte, lo que suena o raro u horrible. Lo mejor es que no es nada morbosa, sino lírica y absorbente. Tanto como meditativa y maravillosamente extraña ( ) El dibujo de Williams otorga mucha fuerza a la trama. A veces parece pintado, otras sólo bocetos, pero siempre funciona. Se desenvuelve de una forma muy cinematográfica entre viñeta y viñeta, capturando las emociones y el ambiente a la perfección. Las escenas de transición y transformación del final son impresionantes. Un cómic con fuerza, directo y precioso. Si la película lo estropea, me enfadaré mucho. Por suerte, ahora mismo tengo toda la fe del mundo en que Aronofsky lo hará bien.
Andrea Speed, ComiXtreme (www.comixtreme.com)
Kike Benlloch, Manel Cráneo
Dibbuks, 64 pàgines, bitò, 10
Dámsmitt és un còmic de ciència ficció retro d'ambient victorià, gairebé steam punk però no exactament. A les seves pàgines trobarem la peripècia de dos empleats del servei postal que serveix per presentar un món que viu immers en les seves contradiccions. La moral imperial que el domina es veu boicotejada pel sorgiment dels primers moviments anarquistes. Precisament és la sensació de coherència d'aquell món allò que en destaca ni més ni menys que Jason Lutes al pròleg. I és cert que resulta admirable la feina de síntesi realitzada, doncs en un sol àlbum, i a través de diverses tècniques com les múltiples trames i la cura als detalls, és capaç de transmetre'ns una gran versemblança. I potser siga aquesta sensació que aquest món continua la que el fa tan interessant.
Gran part del mèrit el té un guió ben plantejat i que es nota treballat. Sap deturar-se als detalls importants, donar la informació justa i apel·lar a la intel·ligència del lector per fer-ne encaixar les peces d'un puzzle argumental i ambiental. I val a recordar que fugir d'allò explícit i/o dialogat té més mèrit del que sembla. Així mateix, gràficament també observem una feina important. Des del disseny en general fins el concepte de coherència estètica, tot sembla rumiat. D'altra banda, hi ha un joc evident però gens gratuït quant a la narració gràfica que sembla voler seduir el lector a través del domini del ritme visual.
En fi, una nova i grata sorpresa per part de l'editorial Dibbuks. Essent recomanable per tothom, trobe que aquest còmic us serà especialment grat si sou amants del fantàstic així com del còmic independent o d'autor estil Luis Durán.
Peter Milligan, Cliff Chiang
Planeta DeAgostini, 128 pàgines, color, 9'95
"Religió. Sexe. Política. Una sorprenent volta de rosca als tòpics més sagrats de la nació per al millor imitador del món, Christopher Chance. El blanc humà. Dos dels casos són favors, l'altre és un accident, i cap surt segons el previst: en "Porque he pecado" la promesa a un moribund duu a Chance a un enfrontament inesperat amb el cost del pecat i la redempció; secrets soterrats fa tres dècades tornen a turmentar les restes de l'idealisme dels 60 en "Hacia donde sopla el vientot"; i un esgrogueït convicte assaboreix per última vegada la llibertat -entre altres coses- a "Cinco días de gracia.
Escrit pel sempre inventiu Peter Milligan i enlluernadorament il·lustrat per Cliff Chiang, Blanco Humano: Vivir en Amerika continua explorant els límits borrosos entre la identitat i l'experiència que defineixen cada vegada més el món de Christopher Chance. Aquest tom inclou també una visita especial entre bastidors on Chiang ens mostra esbóssos tant de portades com de pàgines d'aquesta sèrie nominada als Harvey."
Després d'uns lliuraments cada vegada més complexos les conseqüències dels quals amenaçaven de paralitzar la sèrie, sembla que Peter Milligan s'ho va pensar millor i la va re-orientar cap a un estil més de Sherlock Holmes. És a dir, hi ha un cas, uns fets que cal descobrir, i també hi ha una aventura, però quan acaba no deixa massa cicatrius. Això no vol dir que el personatge no evolucione, però ara ho farà a un ritme més lent, abandonant la preeminència dels episodis i prenent un paper més d'heroi. Tot això té el seu reflex en el fet que Christopher Chance s'exilia voluntàriament de Los Angeles per començar una nova vida. Per suposat, els fantasmes del passat el faran tornar, però això ja és altra qüestió.
En tot cas, Peter Milligan signa un guió que, sense ser el millor que ha fet, referma la qualitat d'una sèrie que ara per ara és del millor que es pot llegir al sempre interessant segell Vertigo. Per la seva banda, el treball de Cliff Chiang al dibuix manté la qualitat dels seus antecessors i, com aquests, capta perfectament el to i l'atmosfera de la sèrie, a mig camí entre el gènere negre i la paranoia. Així mateix, resulta prou versàtil com per ser efectiu tant en les escenes d'acció com en la resta, i en general fa una feina notable. En poques paraules, una sèrie totalment recomanable que personalment continue llegint amb molt de gust.
Juan Luis Iglesias, Olga Carmona Peral
Dibbuks, 64 pàgines, b/n/gris, 8
Aquest còmic és el prometedor debut de la seva parella d'autors. Ens ofereix una història en forma de mosaic on, a base de petits episodis de canviant protagonisme, es planteja la història d'una família entreteixida als esdeveniments dels últims cinquanta anys d'història ibèrica. S'hi donen cita així guerres i revolucions, traïcions i victòries, de caràcter històric i personal. El desenvolupament del guió manté en tot moment un ritme adequat i no perd mai la coherència quant als seus plantejaments. Tracta d'explicar una història sobre la condició humana tot suggerint-ne un rerafons molt concret que ens porta d'allò particular a allò general, i viceversa. Tenim per tant, un guió fet amb intel·ligència i contenció que permet i convida a la participació del lector.
Gràficament observem també un bon treball, sobre tot quant a narració gràfica i planificació, que és capaç de sostenir la cadència del guió. Es nota que la dibuixant sap el que vol explicar i com fer-ho. En tot cas, sí constate una dissonància entre el tema tractat i un estil de dibuix que, coherent i tot, dóna la sensació de tendir massa cap al juvenil. Un inconvenient que no amaga la seva capacitat de dinamisme i expressió.
En conclusió, un bon còmic que paga la pena llegir, amb bones idees i una factura més que correcta.
Yua Kotegawa
Planeta DeAgostini, 176 pàgines, b/n, 7'50
Yuri sap que no és un noi normal. Des de petit té inquietants somnis, en els quals veu a una nena en una habitació plena de sang. Quan assassina a la seva mare i intenta enterrar el cadàver, apareix Anne, una noia que li dóna consells...
Aquest és un manga que pel que sembla té la pretensió de mesclar violència i terror psicològic, dins la corrent actual del seinen, però amb un tractament shonen. En qualsevol cas, el cert és que no acaba de sortir-se'n. Si bé acompleix els estàndards de qualitat mitjana d'un manga corrent, tot plegat no deixa de ser bastant fluix. A nivell de construcció de personatges sembla bastant pobre, i ni tan sols acaba de jugar la carta del misteri. Quant a la història, el plantejament és difús i erràtic i després de llegir el primer volum hom no sap ben bé cap on anirà. Avança a cops d'efecte i no acaba d'arrodonir aquell plantejament cínic del començament mentre esdevé una aventura de baixa tensió. Evidentment hom hauria de llegir els restants tres volums per fer-ne un judici just, però ara per ara el que tenim és un guió que arriba just al nivell d'entretingut.
Gràficament, la tònica és la mateixa. En general el dibuix és correcte però sense cap personalitat. Fa la seva funció, però dista molt d'aportar quelcom al guió, i acaba resultant obvi. Així mateix, la narrativa gràfica sembla entretallada i es desenvolupa a cop de tòpics visuals del gènere. En definitiva, un manga bastant fluix que, això sí sense arribar a l'avorriment, serveix per passar l'estona i prou.
Informació enviada pels editors:
[espanyol]
Revista NSLM (Nosotros Somos Los Muertos)
Núm.: 13
Formato: 30,5 x 23 cms
Idioma: castellano
PVP: 16
Coedición: Inrevés / Sin sentidoExperimento personal, primero. Plataforma expresiva y de opinión, después. Galería de intenciones y audacias, siempre. Iniciamos una andadura común, desde el territorio compartido de la comunicación. Los autores más comprometidos, los más inquietos, los que se empeñan en la búsqueda, los que no se rinden, los que no cejan en su empeño de abrir caminos se dan cita en estas páginas: no podíamos permanecer al margen por más tiempo.
Sins Entido informa:
[espanyol / español / spanish]
Tenemos el placer de informaros que el Ministerio de Cultura ha concedido al libro UNA CASA PARA EL ABUELO (EDICIONES SINSENTIDO), escrito por CARLOS GRASSA e ilustrado por ISIDRO FERRER el PRIMER PREMIO A LAS MEJORES ILUSTRACIONES de Libros Infantiles y Juveniles editados durante el año 2005.
"La memoria es tarea frágil, se desmorona a poco que el viento sople, se distrae, se desvanece con los primeros rayos de sol. Hace falta cimentarla bien, amarrarla con lo que haya a mano. Com mil materiales distintos, con mil texturas".
"Una casa para el abuelo es un álbum que despierta reacciones opuestas. Su apuesta por la sugerencia, en el plano literario, y por el empleo de materiales poco nobles en la construcción visual exigen del lector una sintonía especial. No se refugia ni en el manierismo poético ni en el deslumbramiento visual. Por el contrario, su virtud radica en que es una narración depurada que posibilita lecturas muy diversas. Isidro Ferrer aporta esa coreografía de movimientos, creación de espacios e integración de volúmenes que caracteriza su meditado diseño-ilustración. Grassa Toro dota de espíritu, razón y sinrazón a una hermosa historia que subraya la libertad interpretativa del lector, cualquiera que sea su edad. Gustavo PUERTA LEISSE"
A petició dels responsables, posem a la vostra disposició per baixar, des d'ací i gratuïtament, el butlletí Còmic Tecla Especial Saló del Còmic de Barcelona 2006. Sembla ser que no estarà disponible al seu web fins dimarts o dimecres vinent.
[+info]
La Biblioteca Tecla Sala de L'Hospitalet ens informa que ja podeu descarregar gratuïtament la seva publicació bimestral sobre còmic:
Inclou larticle El congreso pide la creación de un premio nacional del cómic, la secció de novetats recomanades i les següents ressenyes:
Sonámbulo y otras historias, Psiconautas, El caso del velo, Animal man, Topolino el último héroe, La mala gente, Pobre cabrón, El capitán escarlata, El amor es el infierno, El gran libro del Capitán Trueno, El pare de Carpanta i Zipi y Zape, Nosotros los catalanes, Zits: descomprimido, Amphigorey además, Voodoo child, Vida de una niña, Modesty blaise, LJA / LJE, El arte: conversaciones con mi madre i Dani & co.
[+info]
Baixeu el Catàleg (PDF) amb tota la informació, també disponible via web ací.
Destaquem l'edició de "Naruto" en català:
NARUTO en català 1 - Masashi Kishimoto
Col. Shonen Manga - 192 págs - B/N - PVP: 5 - ISBN: 84-8449-966-9
Naruto és ja el còmic va camí de ser lequivalent en aquesta dècada a allò que va suposar Dragon Ball durant els anys noranta... De moment, ja podem gaudir en català despectaculars batalles entre ninjes, mentre el nostre heroi continua amb la seva formació i aprén a mantenir el control sobre els increibles poders que té a dins. Lesperada versió catalana de la sèrie més important del manga actual.
Baixeu el Butlletí (PDF) amb tota la informació sobre les novetats i pàgines interiors de mostra.
Destaquem l'edició de "El Arsenal" en català:
HAL #3: EL ARSENAL (1 de 2). EDICIÓ EN CATALÀ
Guió: Salvador Vázquez. Dibuix: Daniel Pérez. Color: Tatto y Homer.
Comic-book. 17 x 24 cm. 52 pàgines color. Enquadernació amb grapa. Història completa en 2 parts. Colecció Hal, mensual. 3,50 . ISBN: 84-96402-72-X
Simón Templas Masiosare és el millor mercenari del Sistema. És lescollit per a robar larma més poderosa que es coneix, i lliurar-la al millor postor. Aquesta arma és un virus capaç de deshidratar un cos humà en segons. Només un portador vivent pot contenir aquesta arma biològica: un escarabat.
Però Simón no és lúnic mercenari que va darrera aquesta joia mortal. Tots els millors mercenaris i caçarecompenses estan competint pel mateix premi. Tenim a Godzukee, que guarda una forta rancúnia a Simón; El Torque, un assassí fred i misteriós; Zazil, la nou vinguda que cerca loportunitat de fer-se un nom i Carroñas, un patètic perdedor que sempre segueix a Zazil.
Llegiu el dossier enviat per Planeta amb informació sobre aquesta obra i el seu autor:
[espanyol / español / spanish]
EL DERROTISTA, Harvey Pekar y Dean Haspiel
El autor: Harvey Pekar
Harvey Pekar nació en Cleveland (Ohio, Estados Unidos) en 1939, donde ha vivido desde siempre. Cuando terminó el instituto probó suerte en la Universidad, sin mucho éxito. También intentó alistarse en la marina, donde tampoco le quisieron. Después de pasar de un trabajo a otro, acabó como archivista de un hospital, como narra en American Splendor, e inició su carrera como escritor en 1959 gracias a unas críticas sobre jazz publicadas en The Jazz Review. El salto a los cómics lo dio en 1975, gracias al ánimo que le dio su amigo y dibujante Robert Crumb. A partir de ahí, Pekar se dedicó a escribir de lo único que dominaba bien: su propia vida. American Splendor se convirtió en su propia biografía autorizada, cuya primera recopilación ganó un American Book Award en 1987. Esto sólo fue la antesala para el Premio Harvey en 1994 por la novela gráfica Our Cancer Year, en la que también colaboró su mujer. Entre tanto, Pekar trabajó para el gobierno federal desde 1965 hasta 2001, año en el que se jubiló. En 2003, American Splendor cobró vida como película, la cual adquirió cierto prestigio en festivales de cine como Sundance o Cannes.
Su obra más reciente en castellano es El derrotista, primera novela gráfica de Pekar publicada por una editorial mainstream como DC Comics, bajo el sello editorial Vertigo.
La obra: El derrotista
Quién iba a decir que la vida de cada día iba a ser tan complicada. Para Pekar además ha sido desalentadora durante todos y cada uno de los minutos que ha tenido que sufrir. Como ya ha relatado su vida reciente en otras obras, ahora el flujo de ideas le proviene de un pasado más lejano: su juventud.
Es ahí donde Pekar encuentra la fuente de inspiración para El derrotista, donde en algo más de 100 páginas, el autor desvela sin tapujos los incidentes más sonoros de su adolescencia: desde la rabia incontrolable que sentía cuando creía que alguien le había mirado mal, hasta sus derrotas en todo campo que probara, ya fuera fútbol, marina o matemáticas. Una tras otra, las experiencias vividas por Pekar reflejan un desasosiego difícil de digerir pero fascinante de contemplar gracias a su buena prosa y al gran dibujo de Dean Haspiel, autor neoyorquino que ha escrito y dibujado dos obras semi-biográficas de carácter romántico (Opposable Thumbs y The Billy Dogma Experience) y ha colaborado para Marvel y DC, en esta última dibujando un número de Batman Adventures publicada por Planeta DeAgostini en Las aventuras de Batman núm. 2.
Recortes de prensa:
El derrotista promete ser una de las obras más unificadas e informativas de Pekar hasta la fecha
The Philadelphia EnquirerNo puedo dejar de preguntarme que si Pekar ha sido capaz de aguantarse las ganas de contar una historia tan fuerte como ésta durante tanto tiempo, ¿todavía le queda alguna otra que contar? ¿Hay algo más esperando a sus lectores? ¿Se está reservando todavía lo mejor para el final?.
Dave Itzkoff, The New York TimesEncarna Castillo y Jaime Rodríguez