June 22, 2006

THE SANDMAN #1

thesandmanregular01.jpgGuió: Neil Gaiman
Dibuix i Tinta: Sam Kieth, Mike Dringenberg
Color: Daniel Vozzo
Planeta DeAgostini, 64 pàgines, color, 3'50€

"Planeta DeAgostini inicia la publicació de la mítica sèrie guionitzada per Neil Gaiman, The Sandman, des del seu número 1 (de 89) en toms mensuals, que inclouen dos lliuraments USA. El primer d'ells, excepcionalment, té 64 pàgines, la resta seran de 48 pàgines cadascun.

La sèrie comença amb la història d'un mag que intenta pactar amb la Mort, però aquest objectiu li conduirà a situacions on Llucifer, Morfeu, Hellblazer, La Lliga de la Justícia i els dimonis de l'Infern, entre altres personatges, interrelacionaran entre si incidint en el camí de Sandman."

Nova oportunitat de llegir des de bon començament i en una edició, diguem-ne, popular, una de les sèries emblemàtiques del còmic per adults. Aquí trobareu tota la mitologia i la coherència d'una història que va fer de Neil Gaiman un guionista de culte i de la seva obra un referent indispensable per tota una generació. Els inicis de The Sandman, que podem llegir en aquest primer lliurament, estan encara lligats a l'anomenat “univers DC”, però prompte aniran desenvolupant-se les diverses trames que acabaran per construir un univers propi d'allò més complex i màgic.

Realment Gaiman va saber jugar molt bé les seves cartes, planejant els seus guions a llarg termini, dotant-los de tot tipus de detalls, i tenint en tot moment present que aquella sèrie tindria un final calculat i digne. Deixant de banda la inevitable multiplicitat de dibuixants, amb les seves virtuts i defectes, el cert és que ara per ara ningú dubta que The Sandman és tot un clàssic del còmic i, potser sobre tot, una gran història.

Escrito por Comic Fill-in a las June 22, 2006 5:52 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?