June 20, 2006

BALAS PERDIDAS vol.4: DIAS NEGROS

balasperdidas-4.jpgDavid Lapham
La Cúpula, 256 pàgines, b/n, 11'95€

Mare meva, quin troç de còmic acabe de llegir! Aquest quart volum de l'edició en toms de “Balas Perdidas” recull els lliuraments vint-i-tres al trenta de l'edició original nord-americana i és el primer que conté material inèdit en espanyol. Engloba una història completa i bé, per si encara hi ha algú que ho dubtava, un cop més David Lapham demostra que és tot un mestre. Un gran guionista, un dibuixant expert i un narrador extraordinari que es troba d'allò més còmode al gènere negre. Certament he llegit aquest volum amb l'ai al cor.

Amb una estructura de mosaic que no renuncia a una trama sòlida, el guió és capaç de jugar amb multitud de personatges i punts de vista sense que resulte ni tan sols un poc confús. Hi ha una búsqueda d'una major complexitat i profunditat que, al meu parer, resulta de l'evolució lògica des dels inicis d'aquesta sèrie. I no em referisc a emprar el gènere negre com una “excusa” per parlar d'altres coses. Res d'això. Lapham manté en tot moment un compromís molt fort amb les regles del joc, la cruesa dels continguts i l'objectiu de l'entreteniment. En tot cas, la qualitat de la seva feina no deixa de ser impressionant.

En fi, si ja coneixeu David Lapham està clar que no cal que us recomane aquest volum autoconclusiu. En cas contrari, ja esteu tardant. Probablement sentireu la mateixa emoció que en veure per primera vegada “Pulp Fiction”.

Escrito por Comic Fill-in a las June 20, 2006 10:07 PM
Comentarios

Mira que m'agrada aquest còmic, però ja no sé ni que tinc ni què deixo de tenir. M'he de posar a buscar què he comprat i què no...
Agh! Sóc massa despistat... (d'altra banda, em temo que això va lligat al fet de ser autor de còmics... :D )
Per mi, del milloret que s'ha fet ultimament en gènere negre. Recomenable al 100%
Bé, hi ha alguna història massa anada d'olla (naus espaials?) ...

Escrito por Quim Bou a las June 22, 2006 9:44 AM

Ací veuràs com quadra això de les naus espacials... de tota manera, a mi el canvi de format em mata... a vore si puc vendre els brut i tenir-ho tot com és degut que el caos sempre tendeix a expandir-se... ^_^U
Salut!

Escrito por Marc a las June 23, 2006 2:38 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?