June 16, 2006

"El Saló del Còmic de Barcelona tanca amb 95.000 visitants"

entrada.jpg Font: Europa Press

EL SALÓ DEL CÒMIC DE BARCELONA TANCA AMB 95.000 VISITANTS

El XXIV Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que s'ha fet a la Fira de Barcelona des del 8 de juny, tanca avui les seves portes amb una assistència de 95.000 espectadors, fet que suposa un augment d'un 8% respecte l'any passat i una de les millors entrades dels últims anys, segons ha informat l 'organització.

El certamen consolida amb aquestes xifres el nou emplaçament a la Fira de Barcelona i afronta amb grans perspectives el festejament del seu 25 aniversari l'any que ve, que "obliga a una edició especial".

El director del Saló del Còmic, Carles Santamaría, ha assegurat que "hem aconseguit reprendre el pols del Saló acostant-lo al gran públic amb una variada i transversal oferta d'exposicions, taules rodones, tallers i altres activitats".

Aquesta edició del Saló del Còmic ha comptat amb més de 130 expositors i vuit exposicions per mostrar la diversitat del món del còmic, entre les quals han destacat les dedicades a la Guerra Civil, 'El Capitan Trueno' i 'V de Vendetta'.

Santamaría ha assegurat que el Saló del Còmic de Barcelona "s'ha convertit en un referent per al còmic internacional i d'això són conscients els grans autors d'Europa i els Estats Units" i ha mostrat la seva satisfacció per la bona marxa de les trobades entre cinc editors estrangers i autors espanyols.

El certamen ha comptat amb més d'una trentena d'autors estrangers convidats per l'organització i els editors, més d'un centenar d'autors espanyols i ha presentat més de 200 novetats editors.

El Saló, que per primera vegada ha tingut una comunitat autònoma com a convidada, ha tingut una nodrida presència d'autors convidats amb figures tan destacades com David Lloyd --creador de 'V de Vendetta'--, Jean Claude Mézières, Dave Gibbons, Bill Sienkiewicz i René Petillon.

PREMIS DEL SALÓ

D'altra banda, el Saló del Còmic de Barcelona ha concedit el seu Gran Premi a Víctor de la Fuente (Ardisana de Llanes, 1927), creador de les sèries de western 'Sunday' i 'Haxtur'.

De la Fuente va emigrar a Llatinoamèrica i després d'abandonar la seva vocació inicial, la literatura, va canalitzar la seva carrera cap al món de la historieta. Va col·laborar amb diverses publicacions i va tornar a Espanya a la dècada dels anys 60, en la qual va dibuixar còmics bèl·lics i d'acció.

Als anys 70, degut a la situació del mercat espanyol, es va traslladar a França on va continuar la seva trajectòria amb sèries com 'Haggart', 'El cómic vivo', 'Los ángeles de acero' i va seguir el seu treball dins del gènere de l'oest.

El Saló del Còmic ha distingit com a Millor Obra Estrangera publicada a Espanya a '20th Century Boys', de Naoki Urasawa; al dibuixant alacantí Pablo Auladell amb el Premi a l'autor Revelació; i com a Millor Obra i Millor Dibuix a 'Blacksad 3: alma roja', de Juan Díez Canales i Juanjo Guarnido.

També va concedir el Premi al Millor Guió a 'Carlitos Fax', d'Albert Monteys', el de Millor Revista a 'El jueves' i el de Millor Fanzín a la publicació madrilenya 'Cabezabajo'.

Escrito por Comic Fill-in a las June 16, 2006 5:02 PM
Comentarios

Hola a tothom!
Us faig un petit resum de les meves impressions sobre el saló.
Acreditacions: anar marcat amb el braçalet, com el bestiar, no m'agrada. Ja sé que es fa a molts llocs... però no puc evitar la sensació de pensar que més endavant ens hi afegiran un escatllot.
El recinte: gran... molt gran! Dona la sensació que hi ha poc stand, tot i que hi deu haver els mateixos de sempre. Suposo que és d'agraïr el dissabte/diumenge, on ja es deu poder passejar i tot. El cas és que és un lloc preparat per aquestes coses, i és nota. L'unic que hi trobo a faltar... són bancs o llocs per seure. Segur que algun llest de marketing té la teoria que així és més "efectiu": es camina, es compra i es marxa, com si fòssim un supermercat qualsevol. Però, carai! NO som un supermercat! ... no?
Estands: els de sempre... Ara bé, crec que cada cop hi ha un % més elevat d'estands de merchandaising. Samarretes i ninotets per parar un carro!
No poden faltar les editorials oferint novetats... Però jo ja me les compro a la meva botiga habitual, amb el 10% de descompte! (eh! i no tinc comissió... tot i que si volen... )
Fanzines: el dijous, poquets. És curiós, però aquesta secció és la que més ha perdut amb el canvi d'ubicació. A l'estació de frança estaven tots anxovats... cosa que li donava més caliu "fanziner".
Llibreries de vell: poques, molt poques...
Xerrades: interessants, com sempre. Jo només he pogut assistir a una, i la vaig disfrutar.
Exposicions: també molt interessants, especialment la d'en Miguelanxo Prado. Déu meu, que bo que és aquest paiu! En Royo... admiro la seva tècnica excelent, però el seu estil d'il.lustració mai m'ha dit res. En Carlos Gimenez... és curiós, però és tant net dibuixant, que els seus originals no ténen tanta gràcia com un s'espera. És com veure les pàgines del còmic en gran... El divertit de les exposicions és veure les taques, xapusses, trucs... i aquest home ho té tot tant net i pulit!
L'exposició sobre la guerra civil... molt interessant.
I això és tot! Crec que amb un dia n'hi havia de sobres per veure-ho tot. Si anàveu a l'idea, amb un matí o una tarda.
Apa! Salut i comics!

Escrito por Quim Bou a las June 19, 2006 9:42 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?