June 23, 2006

Novetats en llengua catalana

Recerca Editorial:

akameshi_catala_portada.jpg

Col·lecció Valhalla #1: Akameshi: El cant del mar.
-edició en català-

Guió: Giovanni GUALDONI. Dibuixos i Color: Stefano TURCONI.

Comic-book. 17 x 24 cm. 52 pàgines color. Enquadernació amb grapa. Història completa. Col·lecció Valhalla, volum 1. 3,50 €. ISBN: 84-96402-78-9.

Japó, segle XVII. Lluny de les mirades de la resta del món, el clan dels Tokugawa, àvid de poder, firma un pacte diabòlic amb els Tama, déus ancestrals, despertant-los d’un somni mil•lenari.

És el començament d’un regnat de terror. Tan sols un grapat d’herois s’atreveix a lluitar, iniciant un viatge a través del màgic imperi. Una aventura extraordinària que reuneix a l’hermosa i misteriosa Akameshi al vell i savi monjo Uraga i al valent samurai Hayashi.

Recerca té l’honor d’inaugurar la col•lecció mensual Valhalla amb Akameshi, obra de Gualdoni i Turconi, publicada a França per Soleil.

arsenal2_catala_portada.jpg

Col·lecció Hal #4: El Arsenal (2 de 2)
-edició en català-

Guió: Salvador Vázquez. Dibuix: Daniel Pérez. Color: Tatto y Homer.

Comic-book. 17 x 24 cm. 52 pàgines color. Enquadernació amb grapa. Història completa en 2 parts. Colecció Hal volum 4, mensual. 3,50 €. ISBN: 84-96402-78-9

Simón Templas Masiosare és el millor mercenari del “Sistema”. És l’escollit per a robar l’arma més poderosa que es coneix, i lliurar-la al millor postor. Aquesta arma és un virus capaç de deshidratar un cos humà en segons. Només un portador vivent pot contenir aquesta arma biològica: un escarabat. Però Simón no és l’únic mercenari que va darrera aquesta joia mortal. Tots els millors mercenaris i caçarecompenses estan competint pel mateix premi. Tenim a Godzukee, que guarda una forta rancúnia a Simón; El Torque, un assassí fred i misteriós; Zazil, la nou vinguda que cerca l’oportunitat de fer-se un nom i Carroñas, un patètic perdedor que sempre segueix a Zazil.

I com a complement, una història inèdita d’Star Trek, com a avanç de la propera miniserie en motiu del 40 aniversari.

Edicions Glénat:

naruto2cat.jpg

NARUTO CATALÀ
nº 2 - Serie Oberta
KISHIMOTO Masashi

A LA VENDA A PARTIR DEL 30/06
Naruto és ja el còmic va camí de ser l’equivalent en aquesta dècada a allò que va suposar Dragon Ball durant els anys noranta... De moment, ja podem gaudir en català d’espectaculars batalles entre ninjes, mentre el nostre heroi continua amb la seva formació i aprén a mantenir el control sobre els increibles poders que té a dins.

Pàgines: 192 B/N
Idioma: Català
Preu: 5 €

inu-yasha11cat.jpg

INU-YASHA CATALÀ
nº 11 - Serie Oberta
TAKAHASHI Rumiko

A LA VENDA A PARTIR DE 30/06
La sèrie de manga més popular d´ara mateix arriba finalment als lectors catalans, que estaven esperant la versió d´aquesta deliciosa saga en la llengua de Pompeu.

Les aventures de la Kagome, una noia actual i el semi-dimoni Inu-Yasha a la recerca de un objecte de gran poder en un Japó medieval fantástic compten amb milers de fans arreu del món. La sèrie continua oberta a Japó i les peripècies de la Kagome i els seus companys ja depassen els quaranta volums. Un món màgic i perillós s´amaga dins del pou que hi ha darrera la casa de la Kagome. A l´altre costat hi ha un univers diferent, en el que la màgia és real i on la poderosa Esfera dels Quatre Esperits està en risc de caure en males mans.

A Catalunya, Inu-Yasha està distribuït per SD Distribuciones i per Melisa (Mensajerías del libro)

Pàgines: 192 B/N
Idioma: Català
Preu: 5 €

Escrito por Comic Fill-in a las June 23, 2006 3:19 PM
Comentarios

Ei, fa temps que vaig descobrir aquest blog i m'agrada molt. M'he comprat molts còmics perquè tu els recomanaves, i d'altres els he fet formar part de la mítica llista de "coses que vull". Et volia fer una pregunta, ja que treus el tema de les novetats en català: ¿per què, a banda de grans excepcions com "Maus", "Blankets", "Persèpolis" i poc més, no treuen pràcticament cap novel·la gràfica en català (ni cap one-shot) si fer-ho no representaria pèrdues i, a més, les editorials quedarien bé? Tu per què creus que no passa?

Escrito por Moroboshi a las June 23, 2006 10:15 PM

Gràcies pels teus comentaris sobre el bloc. Faig el que puc hehehe ^_^U
Quant a les edicions en català, he de dir-te que és un tema espinós, amb diversos factors a tenir en compte. El primer de tots, de ben segur que és la consabuda diglòsia, i les raons de mercat fan la resta. De fet la substitució lingüística és tan forta que fins i tot a la majoria de catalanoparlants no només no els importa llegir en castellà, sinó que a més fan les seves webs sobre còmic també en aquesta llengua. Això sí que no ho entenc, perquè ahí no hi ha cap raó de diners, i aquest bloc és la prova vivent que es pot fer un web en català i no passa res (i menys havent-hi traductors!)
Quant al material per adults en català, sí que és cert que hi ha molt poc. Personalment només espere que alguns d'aquells que ara estan llegint Naruto en català, de majors demanen més còmic per adults en la nostra llengua. És a dir, que es puga anar recuperant aquest mercat. I en això les institucions tenen molt a dir, que ara per ara tot el risc és de les editorials i encara hem de donar gràcies pel poc que tenim. Per cert, això em recorda un fals tòpic sobre les edicions en català: que estan hipersubvencionades i que la gent les comprem només per "patriotisme" (més voldriem!) D'aquestes i de més grosses n'hem d'escoltar... Perdó per existir!
Au, salut!

Escrito por Marc a las June 24, 2006 3:12 AM

Això mateix, perdó!

Escrito por dimoni a las June 24, 2006 2:44 PM

Ei! Gràcies per la resposta. Doncs sí que és fotut, de fet no és només el fet d'escriure sobre còmics en castellà quan ets catalanoparlant. És escriure qualsevol cosa en castellà perquè així "arriba a més gent", perquè "em surt millor", perquè "queda millor". És el fet de dir que "estic acostumat a veure-ho/llegir-ho en castellà". És no tenir ni p* idea de les poquíssimes pel·lis que fan en català al cinema. És anar-la a veure en català i després dir que mola "La Guerra de los Mundos".

Però també és cert, i comprensible, que molta gent no vulgui esperar vint-i-tants mesos que "Naruto" atrapi l'edició en castellà que ja col·leccionava. Com el cas "Inu-yasha". Jo aquestes dues no me les feia i em va anar bé, perquè no em vaig haver de desfer de l'edició castellana. Però si treuen "Dr.Slump" dubto que me la pugui treure de sobre per comprar-la en català (cosa que no trobo impossible).

De tota manera, malgrat les circumstàncies del mercat català, el fet és que es treuen cosetes. I s'intenta no arriscar: Astèrix, alguna novel·la gràfica, etc. I aquí és on jo dic: Per què tan poques novel·les gràfiques? N'hi ha moltes més!

Escrito por Moroboshi a las June 29, 2006 5:54 PM

És el que deia, que les edicions en català són gairebé heoriques tal i com està el mercat...i encara gràcies de les que hi ha. De tota manera, pense que el hauriem de fer tots és aprendre més idiomes. Només sabent anglès estalviaries molt de temps i diners quant a novel·la gràfica, doncs les edicions en castellà solen ser pitjors i més cares (comprova-ho fàcilment en amazon.com per exemple).
En fi, potser no és la solució, però certament demostra que l'opció del castellà sovint és inconscient i no és la més "econòmica" tampoc.
Per cert, t'he afegit als enllaços... i activa els comentaris "anonims" al blogger!
Salut!

Escrito por marc a las June 30, 2006 6:46 PM

Ei, gràcies per això de l'enllaç! I acabo de fer que es puguin deixar comentaris anònims al blog.

Llegeixo manga en altres idiomes, sobretot en italià. No n'he estudiat mai, però coneixent el català i el castellà, alguna noció de francès i amb el record vague del llatí es pot entendre bé. Escrit, esclar. I més tenint les imatges que tot còmic té, que ajuden a entendre el context. En francès també es pot llegir bé. A més, per tal que te'n facis una idea si no ho saps, Captain Tsubasa en italià va a 3,10 euros el tom. En aquest cas surten a compte les despeses d'enviament, que són de 10,40 euros, si demanes 15 volums. Però ja vaig estar mirant per comprar-me còmic americà en anglès i la cosa empitjora. Les despeses des dels EUA pugen bastant.

Escrito por Moroboshi a las July 4, 2006 4:37 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?