June 12, 2006

ANNE FREAKS

annefreaks01_01g.jpgYua Kotegawa
Planeta DeAgostini, 176 pàgines, b/n, 7'50€

“Yuri sap que no és un noi normal. Des de petit té inquietants somnis, en els quals veu a una nena en una habitació plena de sang. Quan assassina a la seva mare i intenta enterrar el cadàver, apareix Anne, una noia que li dóna consells...”

Aquest és un manga que pel que sembla té la pretensió de mesclar violència i terror psicològic, dins la corrent actual del “seinen”, però amb un tractament “shonen”. En qualsevol cas, el cert és que no acaba de sortir-se'n. Si bé acompleix els estàndards de qualitat mitjana d'un manga corrent, tot plegat no deixa de ser bastant fluix. A nivell de construcció de personatges sembla bastant pobre, i ni tan sols acaba de jugar la carta del misteri. Quant a la història, el plantejament és difús i erràtic i després de llegir el primer volum hom no sap ben bé cap on anirà. Avança a cops d'efecte i no acaba d'arrodonir aquell plantejament cínic del començament mentre esdevé una aventura de baixa tensió. Evidentment hom hauria de llegir els restants tres volums per fer-ne un judici just, però ara per ara el que tenim és un guió que arriba just al nivell d'entretingut.

Gràficament, la tònica és la mateixa. En general el dibuix és correcte però sense cap personalitat. Fa la seva funció, però dista molt d'aportar quelcom al guió, i acaba resultant obvi. Així mateix, la narrativa gràfica sembla entretallada i es desenvolupa a cop de tòpics visuals del gènere. En definitiva, un manga bastant fluix que, això sí sense arribar a l'avorriment, serveix per passar l'estona i prou.

Escrito por Comic Fill-in a las June 12, 2006 3:37 AM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?