September 29, 2006

APPLESEED #1 (de 4)

appleseed1.jpgMasamune Shirow
Planeta DeAgostini, 192 pàgines, b/n, 8'95 €

Vet aquí la reedició d'un dels mangues més famosos de la primera onada de còmic japonès que va arribar per Espanya. L'autor, també conegut per altres obres com “Dominion” i “Ghost in the shell” (ambdues amb adaptació d'anime), és de sobres conegut per tota l'afició. Un autor gran, però potser no un gran autor. No es pot negar la gran repercussió de la seva obra, però el cas és que una lectura atenta d'aquest volum en concret d'”Appleseed” ens revela certes mancances. No hi ha dubte que Shirow és un gran dibuixant, però el guió és tot un embolic. D'acord, la història que es vol explicar sembla complicada, però això no és excusa per que després de vora dues-centes pàgines hom no sàpiga del cert d'on venen i on van els personatges. Aquest problema el comparteix amb obres com “Akira”, només que Shirow sembla incapaç d'atrapar el lector amb la intensitat de la narració gràfica de que és capaç Katsuhiro Otomo.

Nogensmenys, aquest primer volum m'ha semblat entretingut. Llavors, com s'ho fa? Senzillament donant el lector allò que espera d'un còmic d'ambientació cyberpunk: conspiracions, acció, xiques guapes i, sobretot, molta tecnologia. L'autor sembla gaudir de debò amb el disseny i el dibuix de tot tipus d'artefactes futuristes i, a més, no s'està d'explicar-ho tot per donar-li més versemblança. Quant a les xiques, bé, em sembla que és obvi. Això sí, sorprèn el tractament que en fa, doncs més enllà del masclisme habitual, Shirow converteix els seus personatges femenins en els veritables protagonistes d'aquesta història.

Com de costum, hauria d'esperar a la lectura dels quatres volums que composen aquesta edició integral per fer-ne un judici just i veure si aquesta erràtica història arriba enlloc. En tot cas, la seva lectura, sense més ambicions, es planteja entretinguda. Recomanable per aficionats i públic juvenil en general.

Escrito por Comic Fill-in a las 6:07 PM | Comentarios (4)

September 26, 2006

"De viaje con Quino" a València

deviajeconquino.jpg

L'exposició sobre el mestre Quino visita la ciutat de València del 13 de Setembre al 14 d'Octubre. Ho farà sota la promoció dels Espais d'Iniciativa Cultural de les biblioteques municipals "Eduard Escalante" (C/Alberic nº18) i "La Petxina" (Passeig Petxina nº42). Més informació a la notícia que va publicar "El País" quan es va inaugurar a Barcelona.

Escrito por Comic Fill-in a las 3:17 PM | Comentarios (0)

EL PELAÍLLA #8

pelailla8.jpg 16 pàgines, b/n, 1 €

Després d'una demora de diversos mesos apareix amb una imatge renovada aquest nou lliurament, però tan sols canvia l'exterior ja que a l'interior podrem trobar als mateixos Manolillo, Javier Rovella i Kaesar presentant els seus ja habituals còmics. En les critiques de còmics podrem llegir a Vicent Soler. La grandària de la revista és el ja conegut A5 amb portada a color i 16 pàgines en B/N, i el millor de tot, el preu és 1€.

Els gamberros del fanzine “El Pelaílla” editen el seu vuitè lliurament. El que hi podem trobar bàsicament són unes quantes historietes curtes humorístiques emmarcades dins la més pura tradició del comix underground escatològic. Si l'execució és més o menys encertada, això ho haurà de decidir cadascú amb el seu sentit de l'humor. Això sí, ací només trobareu humor directe al gra i prou. Si vos agrada gent com Rabo o Entrialgo, potser passareu una bona estona. En tot cas, pel preu que té tampoc val a queixar-se. Per cert, molt ben editat.

Escrito por Comic Fill-in a las 2:58 PM | Comentarios (0)

September 20, 2006

Una disculpa per Álvaro Pons...

Tot i el meu desacord amb ell respecte al tema de l'edició rectificada d'Agujero Negro, això no em donava permís per obviar certes normes d'elemental civisme. Reconec que per la meva banda l'assumpte se n'ha eixit de mare sense cap trellat. Al final, són només còmics. I definitivament no hi ha dret que una persona haja de suportar certes coses només per tenir un bloc on expressar les seves opinions. Per tant, voldria demanar disculpes públicament a Álvaro Pons, així com reconèixer la feina que fa dia a dia a La Cárcel de Papel.

Escrito por Comic Fill-in a las 4:47 AM | Comentarios (6)

September 17, 2006

Sobre la qualitat d'algunes edicions en català

Arran de la decisió de Recerca de no publicar més en la llengua d'Ausiàs March, torna a plantejar-se la qualitat d'algues traduccions a les edicions en català. El cas és que no és la primera vegada que m'han arribat queixes al respecte. Concretament, en el cas de Recerca, Itmar Conesa va deixar-hi un comentari i aquesta va ser la seva resposta quan vaig demanar-li que justifiqués la seva queixa amb exemples:

Benvolgut Marc,

No penso que faci falta donar cap exemple, només n'has de llegir algun i ho comprendràs. No és tant els errors de traducció que hi pugui haver (que n'hi ha) sinó el to del text en si, que resulta enormement artificiós. No ho dic com a aficionat molest, sinó més aviat com a traductor.

Comprenc que hi ha coses difícils de traduir, però n'hi ha d'altres en que només cal posar-hi una mica d'atenció i tenir una mica de mà per fer la lectura menys artificiosa.

Ja que hi som posaré alguns exemples, tot i que no era la meva intenció vilipendiar ningú. Reitero que traduir còmics al català no només em sembla una iniciativa molt lloable sinó necessària i agradable, però les coses s'han de fer bé, o tan bé com es pugui.

Exemples (tenint en compte que no disposo de l'original):

pag 5 (tercera si no comptem portades)
-Aquest és un moment decisiu!
-Seriosament? i jo pensant que era (text en xinès)

Seriosament? per l'amor de déu, hi podrien haver posat alguna cosa com "Ah si" "no fotis" "de debò" o jo que sé.

pag. 7
-porteu-vos-ho
en comptes d'"emporteu-vos-ho"

(saltem endavant)
pag. 31
-Això ja ho deuen de saber
en comptes d'"això ja ho deuen saber"

pag. 32
-la resta us podeu anar a fer un tomb...
en comptes d'"us en podeu anar a fer un tomb..."

Bé, és igual, el cas és que n'hi ha, i força.
Com ja t'he comentat, és tan obvi que no pensava que féssin falta els exemples.
Espero que en tinguis prou, i
Salutacions.
Itmar Conesa.

La reflexió a la qual ens convida aquest correu em pense que s'ha de fer. Està clar que partim de la base que la situació de minorització social de català fa impossible comparar el seu mercat amb el de l'espanyol, i converteix tota edició en una aposta arriscada. Però, els editors haurien de pensar si és suficient amb publicar en català o si, a més, cal fer-ho especialment bé. Perquè si les edicions en la nostra llengua no són equivalents a les d'altres llengües, al final el que estem fent és llençant pedres contra la pròpia teulada.

Escrito por Comic Fill-in a las 5:57 AM | Comentarios (12)

September 15, 2006

Maqui Edicions publica en català ORN, de Quim Bou

orn-catala.jpg

Es tracta d'un edició integral que inclourà totes les histories publicades per Dude, a més d’una història inèdita. Així ho han fet saber:

Imagina’t un món a on les persones tinguessin cap d’animal. Imagina’t un món fantàstic a on no hi haguessin bèsties domesticades o salvatges, sinó insectes gegants. Imagina’t aquest món sense els nostres insectes, només amb uns minúsculs humans prehistòrics que es fiquen per qualsevol forat i roben el blat del graner.

Aquest conjunt d’històries més o menys independents entre si, però sens dubte entrelligades serveixen per presentar-nos a Orn, un gos d’atura rodamón i un guerrer d’allò més pacífic. Tant amb les seves d’èpiques aventures com amb les situacions corrents us endinsareu en el seu món, d’on probablement no voldràs escapar-ne mai més.

Aquest Integral constitueix el compendi de totes les histories d’Orn publicades fins el moment. També hi trobareu una història inèdita que ens presenta a Irata, un nou personatge i unes quantes sorpreses més per a tots els seguidors d’aquest còmic.

17x24cm. 276 pàgines amb 12 pàgines a color. Preu: 19'95 €. A la venda el setembre del 2006

A més, també anuncien un joc de rol ambientat en l'univers d'Orn. Més informació a la seva recentment inaugurada pàgina web.

ACTUALITZACIÓ: Podeu trobar pàgines de mostra en PDF a la web de Quim Bou, concretament en aquesta secció.

Escrito por Comic Fill-in a las 11:09 PM | Comentarios (4)

September 14, 2006

Sins Entido edita "World Trade Angels"

WORLD TRADE ANGELS, de Fabrice Colin i Laurent Cilluffo

Baixeu el dossier (.DOC) amb tota la informació.

Escrito por Comic Fill-in a las 3:23 PM | Comentarios (0)

September 13, 2006

"Agujero Negro" o com La Cúpula ens pren per imbècils

Impressionant l'estafa que ens ha preparat La Cúpula, l'editorial que més ha fet per que un servidor de vostès compre material original en anglès. Atenció a la nota que hem pogut llegir al llistat de novetats que edita setmanalment Norma Sabadell (llegit viatiratrufas):

agujeronegrolacupula.jpg

AGUJERO NEGRO (OBRA COMPLETA) - "EJEMPLARES RECTIFICADOS" ........... 22,00 €
La Cupula // De Charles Burns. Tomo 372 pgs b/n, tapa blanda con solapas, tamaño 17x24 cm. // [...]
AVISO IMPORTANTE: La edición de Agujero Negro fue retirada de la venta por la editorial porque tenía una página repetida. La editorial los retiró de la venta e informó en una nota que más tarde se pondrían a la venta (literalmente) "ejemplares rectificados". Pues bien, estos "ejemplares rectificados" (notense las comillas) consisten en que la editorial, en vez de imprimir de nuevo el cómic corrigiendo el error, ha "abierto" físicamente los ejemplares, cortado la página duplicada y pegado (con cola) una única hoja que sustituye a la hoja que faltaba. El lomo de estos ejemplares ha quedado totalmente marcado en el proceso de ser abierto 180 grados para la "operación", y además el "parche" de la hoja "insertada" sobresale ligeramente de entre las demás.

És clamorós! És passar-se de la ratlla per molt que el gurú-blocaire hispànic del món del còmic pretenga posar-hi pau de manera bastant vergonyosa. Si fins i tot arriba a proposar que arreglem nosaltres mateixa el còmic a casa! Delirant! Escolteu, això de vendre còmics “re-masteritzats” al meu poble se'n diu furtar. F-U-R-T-A-R. Ja poden plorar-nos ja, que a mi personalment me'n deuen unes quantes. “25 anys editant còmic adult i underground”, sí... cert, amb ells he descobert molt bon còmic, i després quan he llegit les edicions originals he pogut comparar i apreciar amb estupefacció com era realment aquell bon còmic. agujeronegroque.jpgI no parle només de traduccions, on hi ha casos antològics, sinó d'edicions remuntades i sèries editades amb l'ordre canviat.

Que els va mal el negoci? Hem sap greu per ells però un servidor ja ha suportat massa les seves bromes. A mi em semblava bé en principi això d'apostar per edicions dolentes però barates, però tot té un límit! Si els deixem passar aquesta, què serà allò pròxim? Ens amenacen amb el tancament, i em sap greu per la gent que s'hi guanya la vida, però està clar que els lectors no en tenim la culpa. I està clar que si ells cauen no serà una gran pèrdua pels lectors de còmic adult. Ara mateix em pense que són indiscutiblement la pitjor editorial que hi ha en aquest camp. El que més greu em sap és que últimament semblava que havien editat un parell de còmics decentment (Thomas Ott, Max). Però res, un miratge, no hi ha manera, els tenim mal acostumats i així ens passa. Ens prenen per imbècils.

Si voleu el meu consell, compreu material original, estalviareu en medicaments per úlceres. I en fi, perdoneu si he estat un poc brusc però és que s'ha estès una mena de complicitat blocaire que fa una pudor insuportable.

Escrito por Comic Fill-in a las 4:06 AM | Comentarios (3)

September 11, 2006

Bone en color?

boneavance.jpg Avui és l'aniversari del bo de Fernando, alies Fando, fundador jubilat d'aquesta web. Sí sí, avui, 11 de setembre. Us estalvie el comentari. Bé, el cas és que quan Dude va començar a publicar Bone en espanyol, Fando va pensar que li faltava color. I de fet va passar per l'escànner un parell de pàgines i ho va provar ell mateix. I el cert és que li va quedar tan bé que ens va convèncer a tots que, inevitablement, Bone acabaria veient la llum en color. Doncs bé, sembla que Astiberri es llença a la piscina i ens regala el primer capítol del Bone en color i en castellà, vampiritzat de l'edició d'Scholastic. El podeu baixar en format PDF des d'ací. No sé si es tracta d'un homenatge encobert o d'un exemple espontani de justícia poètica. O potser és un intent més dels editors de fer-nos comprar dues vegades el mateix còmic (o tres, les que calga!). Els que encara col·leccioneu l'edició de Dude, ja teniu permís per suïcidar-vos. “Estúpids, estúpids monstre-editors!” En tot cas, felicitats Fando!

Escrito por Comic Fill-in a las 4:08 AM | Comentarios (2)

September 10, 2006

Llegiu "The 9/11 Report" on-line

Ja podeu llegir el famòs còmic "The 9/11 Report: A graphic adaptation by Sid Jacobson and Ernie Colón" des d'aquesta web i gratis (ei, que és legal!). Compte perquè com que l'han serialitzat, la finestra s'obre pel final. I per suposat està en anglès.

Podeu llegir-ho per curiositat, però no n'espereu gran cosa. La fama li ve per altres motius. A mi en el fons em recorda certes perles de la guerra freda com aquesta. En tot cas, no oblideu que informar-se costa.

Escrito por Comic Fill-in a las 3:05 AM | Comentarios (0)

Nova exposició a l'Espacio Sins Entido

Inauguració de l'exposició "Mi familia" d'Elisa Arguilé el 12 de setembre a les 20.00h. A l'Espacio Sins Entido.

[nota de premsa en espanyol]

Image Hosted by ImageShack.us

Escrito por Comic Fill-in a las 2:23 AM | Comentarios (0)

September 8, 2006

ACME NOVELTY LIBRARY #16: RUSTY BROWN

acme16.jpgChris Ware
Fantagraphics, 64 pàgines, color, $15'95

After four years of almost exclusively repackaging his sophomoric early work for the book trade, the children's entertainer and award-winning calligrapher F. C. Ware returns to his groundbreaking 1990s cartoon series "The ACME Novelty Library," a nearly decade-long publishing experiment which more or less singlehandedly demonstrated the redemptive power a fancy paper stock or a little gold foil might exert over an otherwise dull, dry visual narrative. Ware rejoins the proud, vital esthetic forum of the American comic book with his ongoing serial "Rusty Brown," a love story concerning the ambitions and mistakes of seven consciousnesses at a private school in Omaha, Nebraska, all revolving around a universally reviled child - and absolutely certain to be a favorite with readers of all tastes and biases. As told through the eyes of someone absentmindedly watching a television sitcom circa 1975, this first installment begins one January morning of that same year and describes everything of importance right up to and including the ring of the first period bell before eventually spiraling off into 1955, 2004, and toward the planet Mars, amongst other interesting and exotic time periods and locales. Though originally released by alternative comics vanguard Fantagraphics Books, this new sixteenth issue is the first to be entirely produced, printed and published by Mr. Ware alone; limited to a single press run, once it is sold out, pulped, and/or burned, neither of these narratives will be available again until "Rusty Brown" and "Building Stories" are eventually edited, collected and remaindered as hardcover books.

Espere que pugueu llegir aquest text promocional en anglès, doncs és l'única llengua en que podreu llegir “Acme Novelty Library”, si ningú no hi posa remei. I si no en sabeu d'anglès, ja n'esteu aprenent, que paga la pena només per llegir aquestes coses. Bé, ara es suposa que hauria de parlar d'aquest còmic, d'aquest objecte, doncs és igualment apreciable com a feina artística d'editor i d'autor. El que ocorre és que ja se n'han dit massa coses sobre el mestre Ware, que si vanguardista, que si fussió de disseny i còmic... Sovint allò que sol oblidar-se comentar és que els seus guions són d'una terrible emoció continguda i d'un simbolisme tan efectiu, que la seva lectura captiva l'espectador de pura tensió. Sí, sí, dic bé: espectador. Si només llegeixes la lletra i deixes passar la vista pel dibuix, estàs perdent més de la meitat de la història, i aleshores et semblarà freda i insubstancial. Però si hi poses una bona dosi d'observació, gaudiràs com un infant. Això és el que em passa a mi.

La fama de Chris Ware de còmic adult i per tant aborrit a mi em resulta sorprenent. Per mi és com anar a un parc d'atraccions, amb tot de muntanyes russes per on deixar-se caure una i altra vegada. És cert que els temes que tracta no són com per riure (la incomunicació, les relacions de parella, la inadaptació social...), però és que jo tampoc sóc un infant. En aquest cas, els personatges d'aquest pseudomonogràfic de Rusty Brown pateixen de valent. Però, és tal l'ingeni que hi posa per exposar la seva història que hom hi queda totalment submergit. I no només a nivell visual. Aquí es dona la genuïna simbiosi entre guió i dibuix que és l'essència del còmic. En aquest sentit hem d'entendre la representació de dues línies temporals paral·leles en dues resultants línies de lectura en la mateixa pàgina. Clar que si el que voleu és virtuosisme i jocs artificials, val més que llegiu les últimes pàgines amb una de les seves famoses històries, diguem-ne, deconstruïdes, mig homenatge a Eisner (si més no per allò dels edificis) i certament inspirades pel que jo anomenaria la translació del cubisme al còmic. En fi, si és Chris Ware el Picasso del còmic o no, això no ho sé, però sí sé que personalment gaudisc de les seves obres com en gaudia de les aventures d'Asterix fa vint anys. I pense que fàcilment més gent estaria d'acord amb mi si intentés llegir còmics amb menys cerimònia i solemnitat.

Escrito por Comic Fill-in a las 2:29 PM | Comentarios (0)

September 6, 2006

Novetats de Sins Entido

Baixeu el PDF amb tota la informació i portades (feu click a "free" i després del compte enrere, escriviu el codi i feu click a "download..."). A continuació podeu llegir el llistat de novetats:

[nota de premsa en espanyol]

novedades
SINS ENTIDO
septiembre 2006

World Trade Angels
FABRICE COLIB / LAURENT CILLUFFO

Stanley vive y trabaja en Nueva York.
Quiere a Marion, una joven poetisa que
gesta un hijo suyo. El 11 de septiembre
de 2001 ambos están en las torres
gemelas. Tras el desastre una nueva vida.
La conmoción por el desastre borra la
memoria que Stanley va buscando entre
las ruinas de sus recuerdos.

Colin y Cilluffo componen una intensa
elegía sobre el desastre y sus ángeles
sublimados en un gran poema de líneas,
espacios y geometrías. Un juego de
ambigüedades, naranja y negro, muerto y
vivo, ángeles y personas, donde la frontera
entre las dualidades es difusa.

18,2 x 25,5 cm • Cartoné • Bitono • 124 páginas • 18 euros
Alegato a la vida después de la vida
29 x 21,5 cm • Bitono • 112 páginas


Quimera
MATTOTTI

Mattotti nos lleva a una gran ensoñación
sin palabras. Sutilmente van manifestándose
seres imaginarios, que en condiciones
normales están ocultos, mutando
constantemente desde la psique a través
de dibujos vaporosos, de pluma fina y ágil,
que evolucionan extravagantemente en
oscuras criaturas de tinta negra. Potencias
de una imaginación intensa donde la viabilidad
de lo verdadero se torna en extraordinario
a través de la contienda de opuestos
fabulados. Una inquietante narración,
estimulada por el delirio artístico de este
maestro italiano de la ilustración.

29 x 21,5 cm • Rústica • Blanco y negro • 32 páginas • 9 euros
Un viaje por el inconsciente 29 x 21,5 cm • Rústica • Bitono • 112 páginas


Ganges
KEVIN HUIZENGA

El autor canadiense Huizenga nos presenta
el primer volumen de “Ganges”, las historias
íntimas y cotidianas de Glenn Ganges, tanto
solo como con Wendy. Podría llamarse
“Saturo tukoko”, o cabeza llena, historias
que sincretizan todas las entradas de
información que tenemos simultáneamente:
lo que leemos, escuchamos, vemos, etc.
Narraciones inteligentes que conmocionan
al lector a través de una empatía próxima,
real y sencilla.

29 x 21,5 cm • Rústica • Bitono • 32 páginas • 9 euros

Relatos de los momentos en
pausa que todos tenemos


Interiorae
GABRIELLA GIANDELLI

En una ciudad cualquiera, en un edificio
cualquiera un conejo blanco, metáfora
de los anhelos, recorre cada apartamento
narrando y encadenando instantáneas
íntimas de sus habitantes. Cada historia
es un índice que nos abre la vida de quien
trata. Todos esos sueños se condensan y
disipan en la oscuridad de la noche que
habita bajo los cimientos. Con un dibujo
suave, casi Näif, Gabriella Giandelli
desgrana dramas cotidianos en blanco
y sepia, como fotografías antiguas de (?)

29 x 21,5 cm • Rústica • Bitono • 32 páginas • 9 euros
Un libro sobre los sueños y de
cómo se depuran en la noche.


SINS ENTIDO + NOVEDADES 2006

Jacques Loustal - La sangre de los asesinos
Sonia Pulido - Puede que esta vez
Joann Sfar - Profesor Bell 3
Lewis Trondheim y Sergio García - Los tres caminos
Blutch - Mi hijo el asesino

Grandes, y pequeños,
libros gráficos para disfrutar
lo que queda de año.

Escrito por Comic Fill-in a las 11:43 PM | Comentarios (0)

September 5, 2006

"Scott McCloud parla pels colzes"

No deixeu de llegir aquesta entrevista al mestre Scott McCloud, traduïda al castellà per la gent d'Entrecomics. L'original en anglès és a la web de The_Webcomics_Examiner.

Escrito por Comic Fill-in a las 3:02 AM | Comentarios (0)

September 3, 2006

Rercerca abandona l'edició de còmic en català

akameshi_catal.jpg arsenal2_catala.jpg

Així ho anuncien al seu últim Butlletí:

(...)lamentar una baixa, l'edició de còmics en català. Les vendes han estat tan pobres que no queda cap altre remei que cancel·lar-la. Ho fem en un moment en què han acabat les dues sèries que es serialitzaven: Akameshi i El Arsenal. Les col·leccions HAL i VALHALLA continuaran publicant-se en castellà. Almenys es va intentar.

Només em resta lamentar la seva decisió i agrair-los un esforç de franctirador que, en última instància, posa de relleu la situació de la nostra llengua. Així mateix, els desitge una millor sort en la resta de publicacions. Per la meva banda, des de Comic Fill-in seguiré recolzant les edicions en català, sovint massa ignorades, quan no observades amb suspicàcia.

Escrito por Comic Fill-in a las 6:03 AM | Comentarios (6)

Novetats de Recerca

fragile.jpg marie_des_loups.jpg hal5.jpg

Baixeu el seu Butlletí en PDF amb totes les novetats, informació i pàgines interiors de mostra.

Escrito por Comic Fill-in a las 5:48 AM | Comentarios (0)

September 1, 2006

EL VALLE DE LAS MARAVILLAS #1: CAZADOR-RECOLECTOR

elvalledelasmaravillas1.jpgJoann Sar
Sins Entido, 108 pàgines, color, 18 €

El dibuixant de còmic francès més famós ens presenta un relat de vena autobiogràfica molt peculiar: es posa a la pell d'un home prehistòric i ens compta les aventures es la seva família neandertal. Com sempre, amb molt d'humor.

Meravellós àlbum. Seductor des que el veus al prestatge de la llibreria fins que l'acabes de llegir. Potser és que em deixe endur per l'entusiasme que últimament es viu per l'autor francès, o potser és que aquest està justificat. Sfar representa el retorn a l'encant del dibuix, a l'humor blanc i al no donar explicacions. És més que grat veure com conjuga naturalitat i intel·ligència, tant al dibuix com al guió, en un còmic que igual pot agradar a un infant amic de Shin-chan com a l'estirat visitant d'un museu on exposen esbossos de Picasso.

Pense que gran part del secret està en saber mesurar la importància relativa dels elements de l'obra. És a dir, la història es manté per si sola com a peripècia però sap servir d'excusa per explorar aquesta mena de paradís prehistòric. Alhora, el text es minimitza i els diàlegs són d'allò més viu i espontani. I el dibuix sap exhibir la seva bellesa de virtuosisme aparentment simplista sense deixar mai de servir a una narració gràfica àgil i tremendament efectiva. És un còmic que transmet amor per la feina feta, però és també un còmic que suporta una lectura crítica.

En fi, un àlbum que paga molt la pena llegir editat amb tot el luxe per Sins Entido. Recomanat de 9 a 99 anys! Per cert, s'inclou un apèndix amb notes i comentaris del propi Sfar. Altre dia us diré què és per mi un bàrbar.

Escrito por Comic Fill-in a las 3:53 PM | Comentarios (0)

Novetats de Dibbuks

offroad.jpg miramasalla.jpg elcorcelgris.jpg

[nota de premsa en espanyol]

A finales de Septiembre estarán en todas las librerias los siguientes títulos, negociados con Oni-Press, USA, para el disfrute de los paladares más exquisitos, variopintos y exigentes:

1.- OFF ROAD.
Sean Murphy. 17 x 24 cm. 128 páginas en blanco y negro. Rústica cosida con hilo. 10.- euros.

Es un día genial para Greg. No sólo consiguió que su padre le comprara un reluciente jeep amarillo, sino que también es el día en que Trent, uno de sus más viejos y queridos amigos, vuelve de la facultad para visitarle. Trent ha tenido mejores momentos. Acaba de romper con su novia y de nuevo está solo. A su otro amigo, Brad, tampoco le va muy bien. La mayoría de su tiempo lo pasa a puñetazo limpio con su padre. Brad y Greg están convencidos de que una fiesta es la solución a todas sus penas, pero Trent tiene otros planes: ¡lo que quiere es escaparse en el jeep de Greg a vivir una aventura campo a través! ¿Pero están estos tres amigos realmente preparados para lo que se encuentren cuando dejen el asfalto? ¡Ni por asomo!

Sean Murphy lleva dibujando comics desde hace unos cinco años. Está incluido en los créditos de series como Batman, Star Wars, Noble Causes, Spike, Heaven´s Devils y Crush. Además de dibujar y escribir diseña storyboards.

Off Road es su primera novela gráfica. Sean vive en Massachussets. Sueña con tener algún día un perro, una moto y un seguro sanitario.

2.- MIRA MÁS ALLÁ.
Brian McLachlan & Thomas Williams. 17 x 24 cm. 136 páginas en blanco y negro. Rústica cosida con hilo. 10.- euros.

Nozomi está hasta las narices de trabajar en una tienda de discos. Si tiene que responder a una sola estupidez más de algún cliente o ayudar a un compañero con situaciones que debería ser capaz de resolver él mismo, se pondrá a gritar.

Seth es un técnico de ordenadores que desea hacer algo más. No sabe de qué “algo más” se trata, pero está seguro de que poco puede hacer contra las políticas y ambiciones corporativas que controlan a las compañías y pagan sus cheques.

Ambos buscan el amor, pero... ¿Cómo puedes encontrar al verdadero amor cuando aún no te has encontrado a ti mismo?

El guionista Brian McLachlan y el dibujante Thomas Williams nos ofrecen en Mira más allá (No dead time, en la edición original de Oni-Press, USA) una historia en clave de comedia donde la belleza interior se lleva por fuera y donde es difícil encontrar la auténtica hermosura.

3.- EL CORCEL GRIS.
Hope Larson. 17 x 24 cm. 112 páginas en un delicado y precioso bitono. Rústica cosida con hilo. 10.- euros.

Hope Larson se crió en Asheville, Carolina del Norte, y estaba loca por marcharse a la universidad. Invirtió algunos años estudiando fotografía e ilustración en el Instituto Tecnológico de Rochester, antes de encontrar su lugar en el Departamento de Impresión de la Escuela de Arte de Chicago. Se graduó en 2004, se mudó a Toronto y escribió su primer libro: Salamander Dream, publicado por AdHouse Books, mientras esperaba ser admitida como residente fija. En el 2006 fue nominada como una de las jóvenes con más talento del año (Yale). Ella y su marido, el dibujante de comics Bryan Lee O’Malley (Scout Pilgram, Lost at Sea, Hopeless Savages…), viven actualmente con dos gatos en una pequeña granja cerca de Halifax, Nueva Escocia.

El Corcel Gris (Gray Horses, en su versión original de Oni-Press, USA): Noemí abandona su casa en Francia para estudiar en el extranjero. En Onión City encontrará nuevos amigos… y nuevos sueños. Sueños muy vívidos de una vida diferente, en un lugar y un tiempo diferente. En sus sueños un caballo le muestra sus miedos y sus deseos. ¿Cuál será el efecto de este viaje sobre Noemí? Pura poesía convertida en comic.

Más noticias. Tenemos previsto la publicación de los siguientes álbumes hasta el final del año (aunque puede haber algunas sorpresas de última hora). Pese a que os detallaremos la información puntualmente, os anticipamos los títulos:

- En Octubre: "Un verano muy emocionante", de Jesús Carlos Gómez Martínez (novela juvenil con portada de Fernando Vicente) y "Diez dedos", colectiva de doce jóvenes autores nacionales, bajo un curioso experimento narrativo. Ambos harán las delicias de cuantos tengan la suerte de que caigan en sus manos.

- En Noviembre: "Xecuencias", de A. Azpiri. "El Banyán Rojo", de Carlos Vermut (uno de los recientes premios Injuve 2006). "Koma T2", de Wazem & Peeters y "Los Innombrables T1 - Shukumeï", de Yann & Conrad. Todos ellos para ser presentados en el Expocomic de Madrid.

Escrito por Comic Fill-in a las 2:07 PM | Comentarios (0)