October 4, 2006

SHENZHEN

shenzhen.jpgGuy Delisle
Astiberri, 152 pàgines, b/n, 18 €

Aquesta gent d'Astiberri són molt llestos. Si hagués llegit “Shenzhen” primer, després en veure editat “Pyongyang” hagués pensat “nah, altra vegada la mateixa jugada no cola”. Però, a la inversa sí que cola. “Pyongyang” em va agradar molt, i tot i saber que aquesta era una obra anterior, no he dubtat en fer-me amb un exemplar. I efectivament, es nota que és anterior. A “Shenzhen” veiem apuntat tot el potencial que després desenvoluparà Guy Delisle a “Pyongyang”. Es també un diari de viatge amb elements autobiogràfics de lleuger intimiste i humor blanc. Curiosament, es repeteix l'anecdota on l'autor treballa a un estudi d'animació asiàtic, aquesta vegada a la Xina.

En fi, els paral·lelismes són múltiples, però allò que de veritat importa, és a dir, l'execusió, resulta menys consistent en tots els aspectes. El dibuix sembla més erràtic, els guions més anecdòtics i la narració gràfica menys coherent en la seva forma d'abraçar gags i moments poètics. Potser és que en aquesta obra li ha faltat a l'autor una reflexió global, un plantejament més de conjunt i no tant per capítols que fes del còmic quelcom més acabat. O potser també és, senzillament, que la Xina no dóna tant de joc com la sempre delirant Corea del Nord.

De tota manera, tot i considerar-la una obra menor, val a dir que “Shenzhen” també m'ha agradat. És entretinguda, curiosa i de factura decent i, si bé es cert que està desaprofitada, ens garanteix una bona estona d'interessant lectura. Si us va agradar “Pyongyang” pense que pagarà la pena fer-li una ullada. En cas contrari, torneu a llegir “Pyongyang”, i si encara així no us agrada, millor no seguiu insistint amb aquesta obra.

Escrito por Comic Fill-in a las October 4, 2006 3:31 AM
Comentarios

Curiosa casualitat, aquest article reflecteix exactament el que vaig pensar després de llegir “Shenzhen”.

Sobre la estratègia de publicació de Astiberri també hi vaig afegir "Per fi una editorial que pensa en comptes de recórrer a queixar-se de que tot està molt malament en aquest sector"

Com que coincidim, també recomano llegir “Shenzhen”, és entretingut.

Escrito por Xavier a las October 8, 2006 7:10 PM

Donc sí. Escolta Xavier, i on ho vas esciure?

Escrito por marc a las October 9, 2006 8:22 PM

No em malinterpretis home! No hi ha segones intencions, em refereixo exactament al que dic que "vaig pensar" el mateix que tu al llegir el còmic no a que m'haguessis plagiat (Ni molt menys!) només volia dir que estic totalment d'acord amb tu.

Ho lamento si el redactat donava peu a males interpretacions, i et demano disculpes si t'he ofès, si torno a postejar miraré d'escriure millor.

Escrito por Xavier a las October 9, 2006 9:11 PM

No home, no! Si jo ho deia perquè m'he confós i pensava que ho havies escrit en algun bloc teu o similar... La culpa és meva per no llegir bé! A més, no soc tan primmirat com per dir que m'han pagiat una cosa així. De fet, em sembla normal que molta gent haja pensat el mateix quant a Astiberri.
En fi, només és que com que he descobert molts blocs i webs per comentaris que m'han deixat, volia preguntar-te l'enllaç Però clar, com que no hi ha cap web... Quin embolic!
Salut...

Escrito por marc a las October 10, 2006 12:34 AM

Hehehe, ja sabia jo que en tenies una de web ^_^U
Un joc de fútbol? Curiós, curiós... m'hauré de passar a veure-ho...
Salut!

Escrito por marc a las October 11, 2006 2:15 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?