September 25, 2004

ALAN MOORE: RETRATO DE UN CABALLERO EXTRAORDINARIO

Llibre 15 x 21,5 cm. 304 pàgines en blanc i negre i color, més portada. Enquadernació en llom. Cosit amb fil. 14,95 €.
ISBN: 84-931809-5-5

Llibre coordinat per: Smoky Man i Gary Spencer Millidge.

Llibre d'homenatge a Alan Moore, celebrant seu 50é aniversari. 146 artistes de diferents procedències s'uneixen per elaborar aquest llibre a base de còmics, il·lustracions i texts. Inclou diverses entrevistes a Alan Moore així com fotografies inèdites.

Nota: Aquest és un llibre benèfic. Els beneficis de les vendes aniran a parar a CEAFA (Confederación Española de Familiares de Enfermos de Alzheimer y otras Dolencias), l'Alzheimer’s Disease Internacional i AIMA (Italian Association of Alzheimer’s Disease).

Llista de participants: Adam Hughes, Ade Capone, Al Davidson, Alberto Ponticelli, AlessandroBilotta, Alessandro Boni, Alex Horley, Andrea Accardi, Andy Smith, Angus McKie, Antonio Solinas, Art Brooks, Batton Lash, Ben Templesmith, Bill Koeb, Bill Morrison, Bill Sienkiewicz, Brad Meltzer, Bruno Olivieri, Bryan Talbot, Carmine di Giandomenico, Charlie Adlard, Chris Staros, Claudio Villa, Dame Darcy, Daniel Acuña, Daniele Brolli, Darren Shan, Dave Gibbons, Dave Sim, David Alabarcez Mendonça, David Lloyd, Davide Barzi, Donna Barr, Duncan Fegredo, Dylan Horrocks, Ilya, Eduardo Risso, Emiliano Mammuccari, Enrique J. Corominas, Eric Shanower, Gabriele Dell’Otto, Gary Phillips, Gary Spencer Millidge, Gil Formosa, Giorgio Cavazzano, Giuseppe Camuncoli, Giuseppe Palumbo, Guiseppe Pili, Howard Chaykin, Howard Cruse, Iain Sinclair, Igort, J H Williams III, James Kochalka, Jason may, Jean-Marc Lofficier, Jeff Smith, Jim Baikie, Jimmy Palmiotti, John Coulthart, John Higgins, José Alaniz, José Villarrubia, Ken Meyer, Jr, Kevin O’Neill, Len Wein, Leo Ortolani, Lew Stringer, Link Yaco, Luca Enoch, Marc Singer, Marcello Albano, Marco Abate, Mark Millar, Martin Caceres, Massimo Giacon, Massimo Semerano, Matt Kindt, Metaphrog, Michael Moorcock, Michael T. Gilbert, Michele Medda, Michele Petrucci, Mike Collins, Mike Higgs, Nabiel Kanan, Neil Gaiman, Oskar, Óscar Zárate, Paolo Livorati, Pasquale Frisenda, Pat Mills, Meter Kuper, Phil Jiménez, Rich Koslowski, Rick Veitch, Roberto Recchioni, Robin Smith, Sam Kieth, Scott Mills, Scott Morse, Sean Phillips, Sergio Toppi, Shannon Wheeler , Stefano Raféale, Stephen Bissette, Steve Leialoha, Steve Parkhouse, Steven de Rie, Tim Perkins, Tito Faraci, Tony Isabella, Trevor Hairsine, Trina Robbins, Walt Simonson, Will Eisner, Willy Linthout, Woodrow Phoenix, Writer Without Head.

Recerca Editorial

Escrito por Comic Fill-in a las 5:06 PM | Comentarios (3)

LOS REPARTIDORES DE CERVEZA: HAZEROS INOXIDABLES

Pau
Recerca Editorial, 36 pag, Color, 2'50 €

Després del seu pas per “El Víbora” i “Las Vacas Chechenas” la tropa dels repartidors protagonitza la seva primera aventura en color. L'autor, Pau, que no és cap nou vingut, planteja aquest còmic com un joc tant meta-textual com inter-textual... i perdoneu la pedanteria. Vull dir que més enllà de la peripècia, hi ha per una banda un interès pel llenguatge del còmic que es tradueix en una narració gràfica de caire lúdic i artístic molt treballada; i per altra un joc de referències cap a altres “textos” (especialment amb el tema de la música).

En qualsevol cas, aquest còmic podríem definir-lo com una història surrealista (que no sense sentit), còmica i tràgica a parts iguals, on Pau intenta donar a conèixer (com si d'un Jimenez del Oso del còmic es tractés) els fets mitològics que expliquen l'actual estat de coses al món de la música heavy metal. Sí, sí, el que heu llegit. I val a dir que, comptat i debatut, és una preciosa llegenda. Si sou d'aquells que, com un servidor, no només tenen la ment oberta per als còmics sinó que al terreny de la música saben apreciar els bons clàssics metàl·lics, vos asseguro que gaudireu més aquest “Hazeros Inoxidables”.

La part gràfica, això sí, la qualificaria simplement de passable. Narrativament té bones idees i les sap executar correctament, però el seu estil de dibuix aquesta vegada no és massa atractiu. I menys quan opta per un eclecticisme tan radical que tan prompte es decanta per la caricatura com pel realisme. I per cert que el color tampoc li fa millorar.

En fi, un còmic entretingut que es llig amb facilitat, que sap jugar amb el mitjà però sense inventar res i que potser interessi més que a ningú aquells que van de dol als concerts.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las 4:33 PM | Comentarios (0)

September 23, 2004

MEMORIAS 2

Katsuhiro Otomo
La Cúpula, 132 pag, Color/B/N, 7'50 €

Sí, ja sé que pràcticament no recordeu quan va sortir la primera part d'aquest “Memorias”, però com que de fet es tracta d'un volum recopilatori d'històries curtes, tampoc vos caldrà haver-lo llegit prèviament. L'autor, Katsuhiro Otomo, és un dels pesos pesats del manga i suposo que no necessita cap presentació... però bé, sí, és l'autor del genial “Akira”, una obra sense la qual no s'entén la meitat de manga que es fa avui dia.

Entrant en matèria, direm que a “Memorias 2” podem trobar vuit històries curtes, algunes de quatre pàgines i l'última de més de cinquanta. La varietat de la temàtica inclou des del típic món apocalíptic tractat amb ironia o terror, fins l'acudit i la paròdia més absurda (molt bona la seva visió del mite de l'arca de Noé). Tot i ser històries curtes, s'ha de reconèixer que Otomo té un nivell, i això es nota perquè amb quatre vinyetes és capaç d'implicar-te en els fets de la narració. És cert el que diu la contraportada, aquí trobarem petites obres mestres (personalment destacaria “El sonido de la arena”). D'altra banda, està clar que hi ha de tot i algunes no passen de l'anècdota. Això sí, el domini gràfic d'Otomo és magistral i aporta gran part del seu èxit. Francament, sorprèn el dinamisme i la vitalitat que és capaç d'aconseguir només amb el seu dibuix i una bona planificació, mentre alhora manté una composició de pàgina tan clara i senzilla.

En fi, un còmic que amb els seus punts forts i febles, jo trobo recomanable i interessant. Això sí, tenint en compte que no hem de demanar-li a una història curta el que no pot oferir. De tota manera, qui no dona un vot de confiança al mestre Otomo?

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las 12:02 PM | Comentarios (0)