March 9, 2007

LA SANGRE DE LOS ASESINOS

lasangredelosasesinos.jpgJacques Loustal, Philippe Paringaux
Sins Entido, 72 pàgines, color, 14 €

Tèrbol i descarnat relat en la tradició de la novel·la negra francesa. Louis agonitza. El seu passat és una desfilada de rostres morts, sovint assassinats per ell, quasi sempre per encàrrec. Abans que la malaltia l'arrossegue al mateix infern al que a tanta gent va enviar, abans de desaparèixer del món, decideix ajustar comptes amb el seu passat. Ningú com Paringaux podria contar la seva peripècia amb tant estrip, i ningú com Loustal podria il·lustrar-la amb aquella bellesa bruta i absent.

Certament és un còmic entretingut, el millor del qual és la història. Emmarcada dins el gènere negre, recull tots els seus tòpics, i els duu a l'extrem, amb la intenció d'atrapar el lector amb la seva cruesa més que de sorprendre'l. El problema ve amb la realització, doncs aquesta obra peca d'arcaica quant a la seva narració gràfica. Grans quadres de text expliquen allò que alhora estem veient al dibuix, i fins i tot arriben a incloure'n diàlegs, reduint l'ús dels globus de diàleg al mínim. Hi ha per tant, solapament de significats entre text i dibuix, sense que això comporte cap enriquiment destriable. És una llàstima que no s'haja confiat més en l'aspecte gràfic, doncs trobe que s'ha fet un treball de planificació bastant intel·ligent on el dibuix és capaç d'explicar-ho quasi tot. Altre tema és l'estil d'aquest, que sincerament no m'ha convençut gaire. El trobe rígid i forçat, tot i que se n'ha fet un bon ús del color. En general, per tant, ens trobem davant un còmic entretingut que podria haver donat més de si, però que de segur agradarà els amants del gènere negre.
monet-si.gifmonet-si.gifmonet-no.gifmonet-no.gifmonet-no.gif

Escrito por Comic Fill-in a las March 9, 2007 3:37 PM
Comentarios

Vaja, m'has deixat una mica decepcionat. Aquest, com que no el vaig trobar i havia llegit alguna crítica que el deixava prou bé, el vaig encarregar a la llibreria i me l'han de portar qualsevol dia.

A veure si la història compensa ...

Escrito por xavier a las March 9, 2007 5:16 PM

Sí, jo també l'havia vist ressenyat massa bé pel que després he trobat. Clar que només és la meva opinió, i serveix si comparteixes la importància que jo li done a certes qüestions de la realització.
Salut!

Escrito por marc a las March 9, 2007 6:37 PM

Crec que la grandessa del còmic recau en l'erxercici d'etil que és. Per una banda tenim el dibuix, en un inequívoc homenatge al fauvisme. Crec que sempre que algun dibuixant aconsegueix portar al còmic un estil pictòric abandonat és una gran fita. Per altra banda trobo que l'ús del text no està encaminat a explicar la història (ja que el dibuix l'explica per sí mateix), sinó a fer més gran la sensació de creuesa i virilitat que recorre tota l'obra, amb una prosa molt seca i dura. A mi m'ha agradat molt, la veritat, i crec que explora noves fronteres.

Escrito por Joseph a las March 16, 2007 7:49 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?