March 22, 2007

Professionals del còmic lamenten que es creï una acadèmia sense una "convocatòria general" al sector

08/03/2007 19:06 Barcelona (EUROPA PRESS)

Professionals del còmic han lamentat avui que es vulgui crear una Acadèmia del Còmic sense que s'hagi realitzat "una convocatòria general" a les associacions professionals, dibuixants, guionistes, editors, llibreters, distribuïdors, directors de salons, crítics i altres agents del sector.

En una declaració, signada per l'Associació d'Autors de Còmics d'Espanya, la Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals, la Federació d'Institucions Professionals del Còmic, el Saló del Còmic de Barcelona, la Setmana Negra de Gijón i els principals editors espanyols, entre d'altres, saluden la iniciativa, tot i que "discrepen totalment" sobre la manera de convocar-la, ja que "no hi ha hagut una crida pública per participar-hi".

Per a aquestes associacions i editors, "un projecte de tal envergadura" com el que es vol presentar al saló del Còmic de Granada "precisa del coneixement i participació de com més professionals millor, ja sigui a títol individual o en representació de col·lectius".

Els signants de la declaració sostenen que "la millor manera per potenciar i difondre el còmic és que treballem tots units des del principi".

La declaració proposa que es realitzi una nova reunió oberta i amb prou antelació en la convocatòria de la qual es disposi de la participació de les associacions professionals i el màxim nombre de personalitats reconegudes del sector, que tingui així "la legitimitat" del conjunt de la professió a Espanya.
[Llegit a Vilaweb]

Escrito por Comic Fill-in a las March 22, 2007 3:04 PM
Comentarios

Hola!
Només ens fa falta això! Ja estem prou fotuts i a sobre comencem així! Crec que és realment necessari un organisme com l'acadèmia... per poder pidolar oficialment. Siguem realistes: aquestes acadèmies i altres conyes serveixen per poc més que per recollir subvencions i sortir als diaris. Però si ni amb això comencem bé...

Escrito por Quim Bou a las March 23, 2007 9:24 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?