March 8, 2007

LA VOLUPTUOSIDAD

lavoluptuosidad.jpgBlutch
Ponent Mon, 112 pàgines, color, 20 €

En algun lloc de França s'ha organitzat una batuda excepcional amb ajuda dels caçadors de la regió, a fi de localitzar i apressar a un evadit extremadament perillós. Cal assenyalar que el "individu" és particularment feroç. Un autèntic animal salvatge, segons el capità Schumacher, el cap de policia que dirigeix les operacions. Per desgràcia, en una carretera deserta d'aquesta regió poc hospitalària de per si mateix, es troba Yvon (silenciarem el seu nom per raons evidents). No obstant això Yvon no és un home qualsevol. Yvon treballa per al President. De moment té problemes. Per descomptat, li queda el seu mòbil, però no capta res, allò que es diu res de res. Yvon està molt molest. No lluny d'allí, en el dormitori d'una casa, un gran mico amb el cul roig mira com dorm una dona jove. La seva fosca mirada roman clavada sobre la bella dorment..

En aquesta novel·la gràfica, surrealista de cap a peus, Blutch explora el costat més fosc i primitiu de la sexualitat. Inicialment es tracta d'una història sobre un simi extraviat, però aquesta només serveix d'excusa per donar peu tant a una reflexió farcida de simbologia sobre els instints més bàsics de l'ésser humà. Apropiadament, l'apartat gràfic sembla lliurat al Blutch més primitiu i salvatge, qui ens obsequia amb un traç gruixut i grans masses de negre que transmeten tota la tensió de l'obra. Però, ni de bon troç estem davant una obra improvisada, doncs la seva lectura ens fa veure la bona cura que s'ha tingut amb el plantejament de la narració gràfica. Així, junt amb les pròpies il·lustracions, que per moments semblen el motor de l'obra, l'autor ens convida a un relat suggerent i obert. En aquest sentit, de segur que no és un còmic que agradarà tothom, però trobe que paga la pena llegir-lo.
monet-si.gifmonet-si.gifmonet-si.gifmonet-no.gifmonet-no.gif

Escrito por Comic Fill-in a las March 8, 2007 1:02 PM
Comentarios

Jo vaig penjar no fa gaire al meu blog un escrit que va fer en No fui yo, amb una petita ajuda meva, sobre aquest cómic... Veig que coincidim en linies generals; a nosaltres també ens va semblar força sugerent. I ens va encantar el seu dibuix. Encara que també hem pensat que no seria pas un plat per a totes les taules. ;) El cas és que ja he vist penjades a internet prou resenyes d´aquest llibre; tal vegada sigui minoritari, pero sembla que ha interesat molt a un determinat tipus de lector (i lectora!), entre els que m´hi trob.

Escrito por Dianoia a las March 8, 2007 1:49 PM

Gràcies pels comentaris. La veritat és que d'aquest autor només havia llegit el volum que va dibuixar de "la mazmorra" així que el còmic aquest encara m'ha sorprès més, però bé...

Escrito por marc a las March 9, 2007 12:54 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?