May 4, 2006

I Mostra Internacional d'Humor Gràfic de la Unió de Periodistes Valencians

1868606_6895.jpg

El pròxim mes de maig, del 4 al 26, l'Aula de Cultura La Llotgeta de la CAM acull la I Mostra Internacional d'Humor Gràfic, organitzada per la Unió de Periodistes i FECO-Espanya amb la col·laboració de la CAM. En ella es podran contemplar 144 vinyetes, seleccionades d'un total de 377 obres enviades per 170 dibuixants de 41 països distints. El dibuix que apareix junt a estes línies és de Forges.

L’objectiu de la mostra és destacar el paper fonamental de l’humor gràfic en la defensa de la llibertat d’expressió, dret garantit a l’article 20 de la Constitució espanyola i a la Declaració Universal dels Drets Humans.

La presidenta de la Unió de Periodistes, Amparo Bou, considera que “esta I Mostra Internacional d’Humor Gràfic és més oportuna que mai, i confiem que servisca per a reflexionar no només sobre esta categoria artística, sino també sobre els límits de la llibertat d’expressió i els entrebancs que a voltes troba”.

L’humor gràfic és un gènere periodístic de denúncia i de compromís cívic, que pretén contribuir a la reflexió i a l’acció, despertant amb un somriure el rebuig de la intolerància, els abusos de poder i la injustícia social. El dibuixant i president de FECO-Espanya, Juli Sanchis, assenyala que “l’humor és subversió i trangressió i els seus límits no han de ser altres que la responsabilitat i la llei, basada en la Declaració Universal dels Drets Humans”.

La Unió de Periodistes Valencians i FECO-Espanya remeteren, el passat mes de novembre, les bases de la mostra als socis de les organitzacions de dibuixants gràfics de tot el món, federades en FECO. Finalitzat el termini, s’han presentat un total de 377 obres pertanyents a 170 autors de 41 països.

Així, el jurat de la Mostra d’Humor es va reunir els dies 13 i 14 de març i va seleccionar un total de 144 dibuixos que s’exposaran a la mostra i s’editaran en un catàleg. Els membres d’aquest jurat han estat el dibuixant i president de FECO-Espanya, Juli Sanchis (Harca); Ángela Valero, Vicent Botella, Salvador Piles y Pau Córdoba en representació de la CAM; i Carla Aliño, José Ricardo Seguí i Francesc Martínez per la UPV.

La Mostra d’Humor Gràfic està emmarcada dins els actes dels Premis Llibertat d’Expressió de 2006, que organitza cada any la UPV. A partir del 26 de maig de 2006, l’exposició d’humor gràfic viatjarà itinerant per algunes ciutats valencianes integrades en la xarxa de sales de la CAM. Finalitzada la mostra itinerant es tornaran els dibuixos als autors.

[Font]

Escrito por Comic Fill-in a las May 4, 2006 1:01 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?