May 5, 2006

FÁBULAS: UNA HISTORIA DE AMOR

fabulashistoriaamor_01g.jpgBill Willingham
Mark Buckingham. Lan Medina, Bryan Talbot, Linda Medley
“Fables” USA #11 al 18
Planeta DeAgostini, 192 pag, color, 12'95 €

Fabulós descobriment el que he fet llegint aquest quart lliurament dels volums de “Fábulas”. Aquesta sèrie del segell “Vèrtigo” de DC ha estat comparada en nombroses ocasions amb el “Sandman” de Gaiman. I raons no en falten. L'esperit adult, fantàstic, alhora brut i màgic que envoltava aquella mítica obra està del tot present ací. Fins i tot, m'atreviria a dir que més assequible i amb certes millores com per exemple l'absència dels típics “totxos de text” i una major atenció quant a la narració gràfica i la coherència visual. Altre referent podria ser “Promethea” d'Alan Moore, però mantenint el profund sentit d'entreteniment dels seus inicis.

De tota manera, la peça clau de tot plegat és, com no podia ser de cap altra forma, el guió. Bill Willingham aconsegueix extreure d'una premissa bastant dubtosa (l'exili a la realitat de les rondalles populars) un món d'allò més interessant i complex. Això ho fa, entre altres, mitjançant la vella tècnica de mantenir un fil principal de la història i anar afegint-hi noves trames. Així, amb grans dosis d'ofici i ingeni, defugint sempre l'obvietat, es van desenvolupant les històries d'uns personatges que no per coneguts deixen d'amagar múltiples sorpreses. Altre dels principals encerts és el to tragicòmic de la sèrie, el qual combinat amb la vivacitat dels diàlegs permeten una lectura d'allò més àgil.

En definitiva, un còmic d'entreteniment d'allò més recomanable, amb moments certament brillants quant a la realització. Un servidor de vostès tractarà de fer-se sense dubte amb els primers volums per llegir la història completa. Bon profit.

Escrito por Comic Fill-in a las May 5, 2006 11:45 AM
Comentarios

no puedo estar más de acuerdo, una serie fantástica, digna de comprar incluso durante la epoca de los sablazos de Norma

Escrito por Flashman a las May 5, 2006 5:33 PM

Pozí, mecagontó, ahora me toca rebuscar en los precios actualizados-redondeados de Norma... Por cierto, me acabo de dar cuenta de que la portada del tercero (y último de Norma) y la del quarto (y primero de Planeta) son la misma...
Salut!

Escrito por Marc a las May 6, 2006 1:18 AM

no es que tengan solo la misma portada, sino que casi todo el de Norma está incluido en el de Planeta (a excepción de un número especial), no saben nada

Escrito por Flashman a las May 6, 2006 5:44 PM

Fotre tu, pues gracias neng, tendré que mirarlo bien...

Escrito por Marc a las May 6, 2006 10:38 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?