June 9, 2005

Barcelona s'omple de còmics

Llegit a Vilaweb:
----------------

Barcelona s'omple de còmics
09/06/2005

Els afeccionats al còmic tenen una nova cita, d'avui a diumenge, al XXIII Saló Internacional del Còmic de Barcelona, en què participen un centenar d'editorials, llibreries, botigues especialitzades en material relacionat amb el còmic, distribuïdores de vídeo i escoles de dibuix de dins i fora el país. El Saló del Còmic habilita enguany un espai dins l'àrea comercial per als fanzines, 'publicacions independents que són la base del futur de la indústria'. També formen part del Saló exposicions, projeccions, conferències i la ComicTeca per a infants.
Tot i que la web del saló no té versió catalana, la nostra llengua hi és present d'una manera variable, al món del còmic. Deixant de banda les revistes infantils, amb una oferta nombrosa, al mercat hi ha ara com ara un petit grup d'editorials que aposten per l'edició en català, com la Busca i Editorial Casals. I quant a traduccions, comencen a aparèixer iniciatives de grans editorials com Ediciones Glenat, Norma Editorial i Inreves Edicions. Per a impulsar el català en el còmic hi ha la campanya Volem còmic en català.
Cal recordar que al nostre país hi ha més fires relacionades amb la il·lustració, com la Massana Còmic, el Saló del Manga de l'Hospitalet i les joves Jornades del Còmic de Castelló de la Plana.

Escrito por Comic Fill-in a las June 9, 2005 10:38 AM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?