June 5, 2005

SKIN DEEP

skindeep.jpgCharles Burns
La Cúpula, 100p, b/n, 7'80€

Després d' “El Borbah” i “Big Baby”, ara li toca el torn a “Skin Deep”, el darrer dels volums recopilatoris de l'obra de Charles Burns editats per La Cúpula seguint el criteri de continguts de Fantagraphic Books. En aquest cas, trobarem tres històries, dues curtes i una més llarga, “Burn Again”, que ja havia estat publicada de forma independent dins la col·lecció “Brut”, així com diverses pàgines amb material extra.

Les històries són d'allò més “pulp” i properes, sobre tot les curtes, a l'estructura de relats curts fantàstics dels “amazing stories”. Sense anar més lluny, trobarem el relat d'un home a qui han trasplantat el cor d'un gos, el d'un altre que afirma ser missatger de Déu, i el d'un matrimoni amb certs traumes post-bèl·lics. Burns tracta de fer coincidir totes tres històries al mateix món fent-hi aparèixer els personatges de l'anterior història en la següent, però en realitat es tracta de relats autònoms. De tots tres, val a dir que sens dubte el més reeixit és “Burn Again”, per comptar amb una narració més fluïda, una trama i uns personatges millor construïts, un dibuix més acabat i impactant, i sobre tot, una bona dosi d'intensitat i conflicte. Certament només per aquesta història ja valdria la pena haver llegit el volum, tot i que no és la millor obra de l'autor de “Agujero Negro”.

En conclusió, un bon còmic que de segur agradarà els seguidors de Burns i del còmic underground en general. D'altra banda, aquells que hagen gaudit de les re-edicions dels clàssics de terror i ciència ficció de l'antiga EC deurien donar-li també una oportunitat. Personalment, diré que Charles Burns està a la meva llista de valors segurs.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las June 5, 2005 10:00 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?