June 18, 2005

CRUZ DEL SUR

cruzdelsur.jpgLuis Durán, Raquel Alzate
Astiberri, 48 p, color, 12€

Amb un cert retràs faig la ressenya d'aquesta obra de col·laboració, però el premi “Autora revelació” al Saló de Barcelona 2005 que ha rebut la il·lustradora, bé ho mereix. I francament si això no és una revelació que baixe Déu a veure-ho.

El dibuix treballat fins l'extrem i d'arrel pictòrica de Raquel Alzate s'adapta perfectament als requeriments de la narració gràfica produint un efecte magnificador sobre l'ambientació, els personatges i la pròpia història en general. Per la seva banda, el guió, obra d'un Luis Durán que continua el seu particular ascens, ens regala la màgia d'una “rondalla sobrenatural, ecologista i fosca sobre el dret a ser diferent”. Especialment destriable m'ha semblat la intensitat del relat fruit en part, pense jo, de la versemblança diguem-ne antropològica amb que retrata la societat europea del segle XIII, sembrada de crueltat i superstició.

En conclusió, un altre bon còmic que val la pena llegir. Això sí, no puc deixar de comentar que una millor integració gràfica dels globus de diàleg s'hauria agraït infinitament.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las June 18, 2005 4:07 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?