November 10, 2004

UZUMAKI

Junji Ito
#1 (de6)
Planeta deAgostini, 128p, B/N, 4'95 €

Des de l'èxit de la pel·lícula “the ring” que hi ha com una onada de terror japonès, i és un terror que ens resulta sorprenent i molt atractiu, aire fresc per al gènere. Doncs bé, “Uzumaki” és un dels títols que al camp del còmic està a la avantguarda (junt amb altres sèries que de segur acabaran publicant-se per aquí).

La idea inicial és un poble que ha estat “maleït per l'espiral” i on assistirem a tot tipus de successos paranormals. Les conseqüències d'aquesta maledicció les anirem veient en diversos episodis curts autoconclusius connectats per uns protagonistes bàsics. És notable l'enorme originalitat i imaginació amb que Junji Ito encara les històries, procurant sempre sorprendre al lector i, sobre tot crear una certa atmosfera angoixant que resulta bàsica per a l'èxit del to terrorífic de l'obra. En aquesta fita destaca el tractament visual expressionista que ho envolta tot, senzillament genial (alhora que bell). Només cal fullejar-lo per adonar-se de fins a quin punt.

En total, una obra molt consistent que aconsegueix els seus terrorífics objectius contundentment. Personalment la trobo molt recomanable per al públic de la “biblioteca pachinco” (adult) i imprescindible per als amants del gènere de terror. Això sí, hagués preferit una edició menys popular i millor (respectant els tres volums originals, millor paper, etc), que tal i com està el mercat tampoc és massa demanar.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las November 10, 2004 2:33 PM
Comentarios

¿Fue primero el manga o la peli de imagen real? Me la bejé por emule hace poco mas o menos un año, subtitulada al castellano, y me encantó. Por lo que he visto el manga es casi exacto a la peli asi que no se si me merece la pena comprarlo.

Escrito por Felix a las November 24, 2004 2:02 PM

En realidad el manga fue primero y no sólo eso sino que no es la única obra de Ito que ha sido adaptada a película. Tienes más info aquí: http://www.foutz.net/movies/uzumaki.shtml

Yo al peli no la he visto pero, tal como digo en la reseña, el manga son episodios cortos así sospecho que no será una adaptación fiel y en el manga encontrarás más historias (si hubiera sido una serie de televisión...). Aunque quien sabe porque estos japos son capaces de to!
En fin, espero haberte ayudado.
Un saludo.

Escrito por Comic Fill-in a las November 24, 2004 4:18 PM

Hola! Me ha gusatdo mucho tu post! Ahora mismo estaba escribiendo una reseña de Uzumaki y si me lo permites te voy a usar de fuente ^_^
Gracias y enhorabuena por el blog, es una pasada!

Escrito por biotess a las February 9, 2007 1:33 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?