November 10, 2004

EL OLMO DEL CÁUCASO y otras historias

Jiro Taniguchi, Ryuichiro Utsumi
Ponent Mon, 224p, B/N, 14'00€

Sembla que últimament estem de sort i podem gaudir d'una altra obra de Jiro Taniguchi, a qui realment no cal presentar després d'haver-se convertit en un pes pesant amb obres com “El almanaque de mi padre”, “Barrio Lejano”, “El Caminante” o “Crónicas del viento”. En aquesta ocasió però, les històries curtes que componen aquest volum corren a càrrec de l'escriptor Ryuichiro Utsumi... qui ho diria, és tota una ànima bessona de Taniguchi!

Son en total 8 històries personals, íntimes, emotives i quotidianes narrades amb tranquilitat i un cert to melangia. El tema general jo diria que és la reflexió sobre la pròpia vida quotidiana vista en perspectiva, amb les claus del record del passat i sovint la saviesa que dona l'edat. És a dir, exactament el que hom espera trobar en un manga de Taniguchi. Així mateix, el dibuix també és el que ens té acostumat, de gran serenitat però molt expressiu als personatges, de línia clara i molt detallista. L'única falla que li trobo a aquest manga és un excés de descripció als quadres de text (sobre quan hi ha un dibuixant de primera que ja ho diu tot), però per sort no afecta al ritme de una narració ja de per si molt donada a la contemplació.

Realment és una novel·la gràfica genial, amb uns autors plens de talent sempre disposats a tocar-nos la fibra sensible. Cap sorpresa, doncs, i alhora estic segur que una de les millors lectures de l'any, excel·lentment editada com de costum per Ponent Mon. Una lectura adulta que fins i tot resulta obvi haver de recomanar.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las November 10, 2004 3:17 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?