May 21, 2004

ART & BEAUTY MAGAZINE #2

ART & BEAUTY MAGAZINE #2
Robert Crumb
La Cúpula, 36 pag, B/N, 1'95 euros

Segon lliurament d'aquesta curiosa publicació editada en la col·lecció Brut de La Cúpula. Al seu interior podem trobar una sèrie d'il·lustracions a tota pàgina realitzades pel propi Crumb, comentaris a l'estil de la crítica artística tradicional també al seu càrrec, i com annex unes cites de grans artistes de la història de l'art occidental. Quin sentit té tot això? Per descomptat no és un còmic, encara que per raons òbvies pot interessar a l'afició. Es tracta més aviat d'una reflexió sobre el concepte d'art vist des del punt de vista de Robert Crumb, tan vàlid i respectable com qualsevol altre, encara que, també per descomptat, una mica més obsessiu.

Al meu entendre aquesta obra té dues lectures: una és un episodi més de la ironia del padrí de l'underground que carrega de nou contra les concepcions més ràncies de l'art i la vida. L'altra, una exposició sincera del seu concepte de bellesa, plasmat en els seus textos i il·lustracions. I és que veient la cura fotogràfica amb que han estat realitzades les segones, un no pot deixar de sentir l'honestedat i sinceritat que irradien. De totes maneres, em tem que el passat d'aquest autor i el caràcter onanístic del "magazine" impediran que es prenga més de seriosament aquest "Art & Beauty", una llàstima.

En definitiva, una obra recomanable per aquells interessats en l'art en general i per als ferms seguidors de Crumb. Neòfits abstenir-se.

Marc Pastor i Sanz
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las May 21, 2004 8:38 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?