December 6, 2006

1928, UNA HISTORIA DE HAMBURGO

1928.jpgMatz Mainka
Edicions de Ponent

Aquesta és un còmic basat en una premissa de partida interessant i que cerca un final de tesi també a priori interessant. Tres joves alemanys es juren amistat lleial al front de la cruel guerra de les trinxeres (més coneguda com Primera Guerra Mundial). Anys després, el destí els torna enemics quan un es fa nazi, l'altre anarquista i el tercer policia. I tot enmig de l'agitat període d'entre guerres. Una llàstima que el desenvolupament de la història no estiga a l'altura de les circumstàncies, principalment per centrar-se massa en la peripècia i massa poc en la psicologia dels personatges o el context. No voldria fer comparacions injustes però, és que avui dia llegir un còmic d'aquest període i no voler comparar-lo amb el meravellós “Berlin” de Jason Lutes em sembla quasi impossibles.

Bé, el cas és que resulta un còmic entretingut però poc més, i on la tesi final queda reduïda a quelcom simplista i obvi. Això sí, està molt ben documentat, sobre tot a nivell gràfic. Val a dir, també, que l'autor faria més bé en no parar tanta atenció en el aquestes coses i atendre més la narració gràfica, doncs és bastant brusca de vegades i de totes totes la pitjor faceta de l'àlbum.

Per cert, l'edició és tan bona com de costum en aquesta editorial, però la retolació és nefasta. Està feta a mà, però amb una mà que no entén d'espais entre paraules o renglons rectes i, en suma, dóna una sensació de fanzinerisme bastant lletja.

Escrito por Comic Fill-in a las December 6, 2006 12:57 AM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?