November 13, 2006

CAÍDA DE BICI

caidadebici.jpgEtienne Devodeau
Ponent Mon, 80 pag, color, 20 €

Consistent guió, ben plantejat, millor desenvolupat i del tot adaptat als recursos de l'art seqüencial. Ens trobem davant un drama ambientat en un indret indefinit, amb personatges fàcilment assimilables (tots menys un) i amb una intenció de transcendència molt ben calculada i reeixida. És precisament la capacitat d'evocació una de les virtuts més evidents d'aquest àlbum. I és amb aquesta que és capaç de convertir el que sembla una anècdota costumista de secrets familiars en un drama humà (en el millor sentit de la paraula) on els sentiments hi juguen un paper central i on la tragèdia és sempre a l'aguait.

Menció a banda mereix una narració gràfica d'aspecte clàssic però molt atenta al ritme i els detalls. Una bona lliçó d'equilibri i aprofitament de recursos visuals i escrits. Així mateix, el color està treballat amb extremada cura i destaca d'allò més fins al punt que és capaç de marcar les atmosferes i dotar d'unitat el to del còmic sencer. Per contrapartida, trobem un estil de dibuix que no passa de correcte i que per si sol no hagués estat del tot atractiu. El cas és que de vegades sembla dubitatiu quant a l'anatomia, i això crida especialment l'atenció en una història que se centra tant en les persones. De tota manera, en conjunt és un bon còmic que paga la pena llegir, de plàcida i interessant lectura.

Escrito por Comic Fill-in a las November 13, 2006 2:19 AM
Comentarios

Tinc algunes coses més de Davodeau, en francès, i no puc més que dir que és un monstre. Aquest àlbum és molt bo, però té més coses recomanables: la sèrie "un monde si tranquile" (del que em va agradar bastant el tercer), "Quelques jours avec un menteur", o "Les mauvaises gens" ...

És cert que el seu estil de dibuix de la gent és poc treballat, però t'hi acabes acostumant gràcies a la qualitat de les històries i la forma en que les explica.

Em sembla que Ponent Mon vol publicar-ne més coses, (hi ha previst el nou "Un hombre ha muerto" per l'any que ve) i espero que no es quedin aquí.

Escrito por Xavier a las November 13, 2006 9:59 AM

Doncs sí. De fet Ponent Mon ja va publicar "Les mauvaises gens" sota el títol "La Mala Gente"...
I per cert que tot això hem recorda que "he d'aprendre francès"... ^_^U
Salut!

Escrito por Marc a las November 13, 2006 2:31 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?