August 20, 2006

EL ROCK Y YO

elrockyyo.jpgJoe Sacco
La Cúpula, 92 pàgines, b/n, 8'95€

A principis dels 90, el periodista i dibuixant de còmics Joe Sacco va viatjar a Alemanya i es va instal·lar a Berlín, on va estar vivint prop de dos anys. Allí va entaular estret contacte amb els cercles musicals locals, va il·lustrar desenes de portades de discos i tota classe de material promocional per a segells discogràfics i promotors de concerts. Fins i tot va passar dos mesos acompanyant a un grup de música en la seua gira per tota Europa. Fruit d'aquestes experiències (i d'altres afins, com la seua devoció pels Rolling Stones o el seu seguiment de la gira del bluesman R.L. Burnside) naix El rock i jo, un àlbum que ens presenta a un Sacco lúcid que sap perfectament que això és només rock'n'roll... però no pot evitar que li agrade.

Què voleu que us diga. Sembla que hi ha una febre d'anem a publicar tot el que haja fet el bo d'en Joe Sacco fins ara. Acabarà prompte, no és tan prolífic. En tot cas, he de tornar a repetir el de sempre: llegiu les seves obres mestres, “Palestina” i “Gorazde”. I si ja ho heu fet, aleshores sou benvinguts al regne del còmic underground, on la futilitat és la norma. Gràficament trobem un Sacco que ja sap quasi tot el que s'ha de saber, però els guions... Bé, potser és cert que és només rock'n'roll, però caram això no passa de pur entreteniment, suposant que us interesse el rock. D'acord, té moments bastant graciosos, però no és l'humor allò que ha fet famós el senyor Sacco. Per sort, d'aquell estil sí que en trobem una contundent mostra en l'última història, de només sis pàgines. Una radiografia del blues feta amb tot el sentiment i la veritat pròpia de l'estil musical. Un impressionant exercici que justifica per si sol la lectura del volum complet. Vosaltres mateixos.

Escrito por Comic Fill-in a las August 20, 2006 3:20 AM
Comentarios

Sí, hi ha pàgines força espesses... és interessant com experimenta amb la composició de la vinyeta, però li queda una mica massa caòtic. Totalment d'acord amb el teu anal.lisi.

Escrito por Quim Bou a las August 21, 2006 9:02 AM

Completament d'acord amb en Quim.

Escrito por Xavi Marturet a las August 31, 2006 12:40 PM

Gràcies gràcies... ^_^U

Escrito por marc a las August 31, 2006 5:12 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?