July 5, 2006

Prou de trenets de la vergonya

ribbon_black.gif

Dilluns mateix em trobava a l’estació de Bailen quan ha passat tot. És l'última abans que la línia 5 es junte amb la línia 1. Hem sentit una bona sacsejada però ningú ha sospitat res, doncs a més de la línia de metro, a dalt hi ha l'estació del Nord i un túnel de trànsit. Al cap de mitja hora esperant un metro que no arribava, alguns hem decidit anar a preguntar el cap de l'estació però no l'hem trobat. Havia eixit pitant i per megafonia ens han dit que s’havia suspès el servei, sense cap més concreció. Al final he hagut d'assabentar-me per televisió mentre dinava a corre-cuita (feia tard, evidentment).

Encara no m’ho puc creure. Jo sóc un amant del metro i m’he quedat gelat. Ha estat una salvatjada. Tot seguit ha començat el ball de les telefonades i el col·lapse previsible. En una d'aquestes un bon amic em recorda uns pamflets que deixaven al metro de la línia 1 els sindicats per advertir els passatgers del deteriorament del manteniment i la seguretat. Això era quan anàvem a la Universitat, deu fer ara vora deu anys. Sovint ho preníem a broma, ens semblaven exagerades les seves afirmacions. Ara ja no em fa cap gràcia. A València tots sabem que eixa línia és tercermundista, però ha hagut de passar açò per deixar-nos clar que la falta d'inversions mata. I la culpa encara la tindrà el pobre conductor subcontractat amb un contracte temporal, que en pau descanse. No hi ha paraules.

Escolteu en mp3 l'aclaridora entrevista feta per Radio Klara a José Valencia, del Sindicato Independiente Ferroviario i membre del Comité d'Empresa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Llegiu el recull de notícies publicades per Levante:
El tramo subterráneo más antiguo
Parte de la flota de la línea 1 de FGV llegó a utilizarse en los tiempos del trenet
Una línea abonada a los accidentes
La oposición mostró en las Corts en 2001 actas que alertaban de las deficiencias en la seguridad

Llegiu el comunicat fet públic per valencianisme.com: Prou de trenets de la vergonya.

Escrito por Comic Fill-in a las July 5, 2006 2:32 AM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?