February 22, 2006

UNAS BOLLOS DE CUIDADO: AL LÍMITE

bollosallimite.jpgAlison Bechdel
La Cúpula, 144 pag, b/n, 9'95€

Vet aquí el segon lliurament d'un còmic que cerca el públic lèsbic a crits. Certament no m'agrada massa la promoció directa i un tant ingènua que en fa La Cúpula, amb la bandereta arc-iris a la coberta i un títol tan obvi com risible. Però bé, no demanarem normalitat a allò que encara no la té. Sí cal destacar el fet que, pel tipus d'identificació que cerca amb el lectors potencials, “Unas bollos de cuidado” és capaç d'atreure públic no habitual del medi. No voldria fer comparacions ara, no obstant, una petita cerca a internet així ho demostra.

En tot cas, val a dir que es tracta d'una obra feta amb molt d'ofici i correcció, que tracta sobre un grup de lesbianes que viuen als Estats Units en l'actualitat. Així, el retrat que se'n fa abraça des de la seva vida personal i sentimental fins el compromís social que rodeja el seu món. Tot això fet amb intel·ligència i sensibilitat, amb l'agilitat d'un diari personal, i mantenint en tot moment un to d'entreteniment y humor lleuger. No és que en conjunt els guions o el dibuix siguin res de l'altre món, però tampoc ho pretenen. No obstant, sí que aconsegueix un interessant efecte de quotidianitat amb els personatges per la pura acumulació d'episodis. Per cert, no sé perquè es presenta en format de tira còmica, doncs la seva estructura té poc a veure.

En conclusió, una obra destinada a un públic molt concret: lesbianes no necessàriament lectores habituals de còmic. A elles intenta acontentar i entretenir, i puc intuir que és capaç de fer-ho. En tot cas, és un còmic entretingut que qualsevol pot gaudir, tot i que sense l'avantatge de la identificació amb els personatges és fàcil no trobar-li cap motivació.

Marc Pastor i Sanz.

[+info]

Escrito por Comic Fill-in a las February 22, 2006 6:38 PM
Comentarios

Bones!
A veure si encara tindré un "ramalassu" lesbiànic... :) A mi, el primer número, em va mig agradar. Em va semblar especialment interessant el dia a dia d'uns nord-americans d'esquerres (o mig d'esquerres) davant l'11S i Mr. Bush. La resta... el que dius tu: molt interessant tampoc em va semblar, però prou curiós com per llegir-lo.
Ara bé.. el que odio profundament... fins i tot fins a arribar a estar a punt de no comprar-me el núm.1( i ara dubtar de comprar-me aquest) és el títol que han posat els de la Cúpula. Si recordo bé, no té res a veure amb l'original. Creus, de veritat, que és un reclam pel públic homosexual? Jo crec que més aviat l'allunya... Si més no, una expressió així de "cutre-casposa" l'allunya del contingut del còmic: molt cotidià i "normalitzador".
Salut!

Escrito por Quim Bou a las February 23, 2006 11:33 AM

Bé, certament el títol es deuria haver traduit amb més encert. De tota maneral l'original és "Dykes to watch out for", aíxí que...
En qualsevol cas, Quim, tens raó, fa un efecte d'allò més contradictori.
Salut!

PS: tu també ets una lesbiana atrapada al cos d'un home? ^_^U (perdó, havía de fer la broma...)

Escrito por Marc (webmaster) a las February 24, 2006 12:30 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?