December 6, 2005

ALBION #1 (de 6)

albion.jpgArgument: Alan Moore
Guió: Leah Moore, John Reppion
Dibuix: Shane Oakley, George Freeman
Portada: Dave Gibbons
DC/Wildstorm, 32pag, color, $2'99

Alan Moore... quan llegeixes aquest nom en un còmic et venen al cap molt bons records. Però, aquest còmic és més bé un “Alan Moore presenta...”. I a qui presenta? Doncs ni més ni menys que la seva filla. Com si d'uns Coppola del còmic es tractés, els Moore volen perpetuar-se. El pare fa l'argument i la filla, amb ajuda, fa el guió. Doncs molt bé, però a mi em sembla un truc bastant evident. I més quan la portada, altre colp baix, l'ha feta el senyor Dave “també he fet altres coses a més de Watchmen” Gibbons.

Passant a comentar el còmic en si, he de dir que no m'ha convençut gens. Un conjunt de “deja-vu” que, tot i endevinar-se la ma d'Alan Moore, no acaben de reeixir. L'argument tracta de recuperar els herois anglesos de la IPC/Fleetway (uns desconeguts per un servidor de vostés) a la manera diguem-ne realista de Watchmen. Què va ser d'aquells herois britànics que, per suposat, van existir i dels quals fa tant de temps que no en sentim a parlar? Doncs amb llegir només aquest primer lliurament no ho sabrem, però sí que constatem un parell o tres de coses. Que el guió resulta tan pretensiós com previsible, que el dibuix és d'un efectisme buit, i que la narració gràfica no passa de ser fluixa. En fi, no vull exagerar, n'he llegit de pitjors, però mai amb el nom d'Alan Moore a la portada.

Total, una llàstima, però sembla que la genialitat no és genètica (valga'm). Podeu estalviar-vos-en la lectura tranquil·lament.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las December 6, 2005 5:58 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?