November 22, 2005

ORQUÍDEA NEGRA

orquideanegratomog.jpgNeil Gaiman, Dave McKean
Planeta DeAgostini, 144 pag, color, 9'95 €

“Després d'haver estat assassinada brutalment, Susan renaix com "Orquídia Negra", un híbrid de planta i d'ésser humà, per a venjar la seva pròpia mort. En aquesta nova situació, la protagonista farà convergir els seus records com a humana i els seus orígens botànics per a arribar als misteris que van embolicar la seva desaparició com a Susan. Un memorable text de Neil Gaiman, un dels guionistes més aclamats de l'actualitat (autor també de The Sandman) i un treball artístic de gran qualitat i lirisme d'un geni del dibuix i del color, i col·laborador habitual de Gaiman, Dave McKean."

Bé, després d'aquesta presentació tan rimbombant per part de l'editorial, passaré a resumir el que m'ha sembla aquest còmic en una sola paraula: avorriment. Francament, m'ha costat acabar-lo de llegir, la qual cosa és tota una decepció tenint en compte qui són els seus autors.

Anem a pams. Per començar, aquest és un còmic molt inserit dins l'Univers DC on sense cap excusa es dona per suposat que hi ha dolents (Lex Luthor...) i bons (Batman, Swamp Thing...), i que a més es coneixen tots i no cal presentar-los. Tot i això, encara es fa l'esforç de presentar-los d'alguna manera o altra, fet que afegeix informació inútil tant per qui ja els coneix com per qui no, doncs tampoc no aporta la coherència que hauria de tenir un còmic per adults. De tota manera, el fet és que el guió de Gaiman no funciona. No té ritme, està llastrat per una retòrica exagerada als quadres de text que només fa que inflar artificialment el to, els personatges no estan ben justificats i dóna la sensació que actuen de manera caòtica, i la peripècia suposadament existencial es podria parodiar d'aquesta manera: “Perdona Batman, tens el telèfon de Swamp Thing? És que vull preguntar-li qui o què soc jo?”. Per dir-ho ràpidament, aquest còmic té tots els defectes dels moments més baixos de The Sandman i cap de les seves virtuts, doncs no aconsegueix que t'arriben a importar els personatges.

I el dibuix sí, és molt bonic, fins i tot és espectacular. Molt bonic de veure, i es nota que molt treballat, però un desperdici de treball que només serveix per remarcar encara més la pretensió fallida del guió. Una llàstima. D'altra banda, si bé Dave McKean és un gran dibuixant, com a narrador gràfic val a dir que només és correcte, amb la qual cosa tampoc podem dir que ajude realment a seduir el lector més enllà de la primera ullada.

Definitivament, tot comptat i debatut, aquest còmic és només apte per seguidors de l'Univers DC o molt fans dels autors que el signen. A mi personalment m'ha sembla avorrit i per tant no puc recomanar-lo. Si el que t'interessa és la línia “Vertigo”, et recomane que demanes per altres títols.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las November 22, 2005 5:08 PM
Comentarios

quero saber desta se tem como voces me madaren uma muda desta orquidea negra fico muito grato alexandre magela da silva

Escrito por alexandre magela da silva a las March 24, 2006 4:45 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?