September 14, 2005

UNA HISTORIA VIOLENTA

historiaviolenta.jpgJohn Wagner, Vince Locke
Astiberri, 296 pag, b/n, 18 €

“Tom Mckenna és un home gris, amb una ocupació vulgar en un poble perdut en meitat de cap lloc. Tot canvia quan, inesperadament, es converteix en un heroi en impedir un atracament de manera espectacular. Per desgràcia la seva sobtada celebritat atreu als fantasmes del seu passat i la senzilla felicitat que havia assolit construir s'ensorra. Tom haurà d'afrontar la situació i resoldre els assumptes que va deixar pendents en la gran ciutat, encara que per això hagi d'arriscar la seva pròpia vida i la de la seva família. Una Història Violenta és un trepidant thriller sobre el pes del passat i la necessitat de redempció. Una magnífica novel·la gràfica que ha estat adaptada al cinema per David Cronenberg amb Viggo Mortensen, Ed Harris i William Hurt en els papers principals i que s'estrenarà aquest any a tot el món.”

Aquesta novel·la gràfica, sense ser cap obra mestra, s'ha de reconèixer que està molt bé i mostra una gran consistència. El guió enganxa des del primer moment i sap donar girs i anar aportant dades noves per donar ritme i renovar l'interès del lector. Tot això, val a dir, partint de la base d'una història de gènere negre de cap a peus. És clar que una bona història sempre acaba anant més enllà del gènere, però en aquest cas, va poc més enllà. Pel que fa al dibuix, jo diria que està molt ben aconseguit i que aconsegueix crear una bona atmosfera, tot ajudant al engrandir la història. No és d'aquells que diríem “bonics”, però serveix perfectament al propòsit de l'acció i la cruesa d'aquest còmic en un blanc i negre molt ben aprofitat. La narració gràfica, d'estil “clàssic” pel que fa al disseny de pàgina, planificació i tipus de vinyeta, es mostra silenciosa però terriblement efectiva pel que fa al ritme i la temporalitat de les escenes.

Valorant-ho tot en conjunt, podem afirmar que ens trobem davant un bon còmic que val la llegir i que ens farà passar una bona “mala” estona. El bon ofici que mostren aquesta parella d'autors a cada pàgina em fa recomanar-lo sense cap por. Això sí, torne a recordar que estem davant un còmic de gènere negre 100%, compte.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las September 14, 2005 5:29 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?