May 26, 2005

PROFESOR BELL #2: LOS MUÑECOS DE JERUSALÉN

profesorbell2.jpgJoann Sfar
Sins Entido, 48p, color, 13'00€

Ací tenim el segon lliurament d'aquesta fantàstica obra fantàstica a càrrec d'un Joann Sfar en pla “autor total”, es a dir, que s'encarrega tant del guió com del dibuix. Al bon home aquest supose que el coneixereu per altres sèries com “La Mazmorra” o “El Gato del Rabino” així que pense que no cal presentar-lo massa, no?

Bé, aquest segon lliurament he de dir que m'ha agradat més que el primer. En principi aquesta sèrie semblava el típic homenatge a la literatura fantàstica i de terror gòtic victorià, amb un trassumpte de Sherlock Holmes com a protagonista. Ara en canvi sembla que Sfar s'ha soltat d'aquests tòpics per endinsar-se en una aventura més original i amb un major grau d'aquell subtil humor blanc que ha fet triomfar “La Mazmorra”. El cas és que li ha eixit un bon guió, amb personatges carismàtics (com el mateix “Sheitan”) i diàlegs memorables.

El dibuix, sempre dins el seu estil, també m'ha semblat millor que el del primer lliurament, i per cert que segueix donant lliçons de com gastar el color per afavorir l'ambientació. I el mateix diria de la narració gràfica, elegant, efectiva i impecable, amb unes transicions entre escenes per destriar.

I ara la pregunta que tothom es farà en veure aquest àlbum a la llibreria: Com és que “Los buscadores de tesoros” (David B.), d'iguals característiques i editat també per Sins Entido té el mateix preu que “Profesor Bell” si el primer té tapa dura i el segon no? En fin, tret d'aquesta petita discriminació “sense sentit” pense que aquest segon lliurament és d'allò més recomanable.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las May 26, 2005 9:47 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?