April 21, 2005

SEXY VOICE AND ROBO

sexyvoice.jpgIou Kuroda
Ponent Mon, 200p, b/n, 14€

Curiós manga aquest. Vegem primer com el presenten des de l'editorial: “Niko té 14 anys, treballa de ganxo en un club telefònic i té els seus talents posats al servei de la Yakuza japonesa per resoldre els assumptes més delicats: segrests, robatoris, intents d'assassinat, fosques trames financeres… fins i tot els amors perduts d'un vell gangster. I després està Robo... que mai sap molt bé el que està passant al seu al voltant. Cap cas els ve gran, perquè… qui pot resistir-se als encants de Sexy Voice?”

Bé, tal com deia, aquest seinen manga (manga per adults) és d'allò més original. Al contrari del que en principi podria deduir-se, tota la temàtica detectivesca està tractada amb un to molt fresc i viu que desdramatitza uns casos que, d'altra banda tampoc no arriben a encaixar amb la definició tradicional de crims. No és, per tant, un manga de gènere, però aprofita certes convencions simplement com a punt de partida. La seva estructura es divideix en episodis que corresponen als diferents “encàrrecs”, però existeix una continuïtat entre ells. Això sí, sense voler desenvolupar una història en un nivell superior. En aquest sentit, tot i ser de lectura entretinguda, el guió dóna una certa sensació de desgavell, de col·lecció d'anècdotes. Jo diria que l'autor té bones idees però a l'hora de dur-les a terme cau en algunes vacil·lacions que enterboleixen la impressió global de l'obra.

Personalment relacionaria aquesta obra amb un autor com Tatsumi (“La gran revelación”, “Venga, saca las joyas”, “Infierno”, “Goodbye”) i el seu estil directe, cru, que no dóna cap explicació. Això adaptat a un manga més dirigit a la ficció, és clar. A nivell gràfic, en canvi, hom té la impressió d'estar llegint un còmic independent d'algun dels milers de successors de Mazzucchelli. L'estil de dibuix és de traç gruixut i de tan expressiu arriba a ser fins i tot expressionista (amb deformacions i jocs òptics inclosos). És potser la part més atractiva del còmic i que ajuda al to de l'obra. Per últim, cal dir que la narració gràfica, correcta en general, acaba per acusar les vacil·lacions del guió, sobre tot pel que fa a la temporalitat.

En resum, un manga per adults ben curiós i entretingut. No és cap meravella però té els seus punts d'interès. Jo personalment l'he llegit d'una vegada sense cap problema. El problema si de cas, és la relació qualitat/preu, ja que s'ha de reconèixer que 14 euros sembla un poc car pel volum de lectura ofert. En tot cas, heu de saber que l'obra completa només consta de dos volums.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las April 21, 2005 5:50 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?