March 16, 2005

BLANCO HUMANO: ZONAS DE CHOQUE

Peter Milligan, Javier Pulido.
Norma Ed. 112 p, color, 12 €

Últimament Peter Milligan està de moda. Aquell vell truc de “donar-li una nova òptica als super-herois” li ha eixit del tot rodó amb Fuerza-X/X-Statix, així que ara potser la gent s'interessi més per les seves produccions en altres gèneres. Jo personalment així ho espero, doncs em confesso seguidor seu des de fa temps. El cert és que a la línia Vértigo ens ha deixat algunes perles més que notables: “Girl”, “Shade”, “The Minx”, “Los Carnívoros”... i per suposat “Blanco Humano”.

Norma Editorial s'acomiada de l'edició d'aquesta sèrie (a l'igual que de tota la resta de material de DC, com ja sabreu) amb aquest volum que recull tres històries. En aquestes Christopher Chance arriba a Nova York fugint de si mateix i de l'apoteosi de l'anterior lliurament, “Montaje final”. De fet la primera de les històries és com una mena d'epíleg d'aquest genial anterior lliurament. Val a dir que en aquest cas Milligan, sense baixar mai el llistó de qualitat i elegància en tots els sentits, rebaixa la tensió de la sèrie per trobar un equilibri molt sa i encertat entre la història personal del protagonista i les “aventures” que ha de resoldre fent el paper d'heroi clàssic. Per entendre'ns, és un guió més senzill i no tant estil Philip K. Dick.

Gràficament el “Blanco Humano” de Pulido continua amb el seu estil entenedor que alhora sap jugar amb els elements narratius per crear tensió i suspens. L'estil de dibuix francament m'agrada, li dona un toc de novel·la negra molt adequat i, a més, resulta versàtil.

En resum, una bona sèrie de còmic que val la pena llegir, amb un guió que aconsegueix enganxar-te de seguida. Si no n'heu llegit res de “Blanco Humano”, potser haurieu de començar pel principi, donat que no hi ha massa material previ. Això sí, en aquest cas potser el millor és comprar-los directament en anglès.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las March 16, 2005 1:38 AM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?