February 12, 2005

ESPERA...

Jason
Astiberi, 72p, b/n, 9'00€

Interessant novel·la gràfica sobre dos amics d'infantesa que es veuen traïts per la vida. Més concretament, fa un retrat psicològic d'un d'ells. Jason és capaç en aquest còmic de plantejar un guió del tot rodó i tancar-lo amb corprenedora elegància. Clara i propera als sentiments més universals, la història d'“Espera...” ens parla d'allò que ens fa ser adults, del patiment, els somnis perduts i, sobretot, la percepció de la realitat. Pel que fa al guió hem de ressaltar la poca quantitat de text que hi trobem (de fet, només uns pocs diàlegs), fet que demostra confiança en la capacitat expressiva del seu dibuix. No va gens equivocat.

D'altra banda, l'acumulació d'escenes aparentment innòcues i el disseny d'un món amb personatges antropomorfes combinat amb elements de realisme cru no és cap novetat (a aquestes altures em sembla més una inèrcia que una tria), però l'autor ha sabut gastar-ho amb gran habilitat. A l'apartat gràfic destaca amplament el seu domini de la temporalitat en la narració gràfica, amb una bona dosificació dels moments significatius.

En conclusió, no és un còmic per “passar-ho bé” però tampoc és tan “terrible”. No és res nou, però està molt ben fet i la seva lectura resulta interessant, no l'acabes amb les mans buides. Recomanat.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las February 12, 2005 6:08 PM
Comentarios

¿No es nada nuevo?...Mmmmm cuántos tebeos recuerdas con ese juego de elipsis?

Escrito por Álvaro a las March 20, 2005 11:42 AM

Bueno, acabo de leer el comentario y francamente ahora no sabria decirte... Así pensando a bote pronto creo que podria citar a Chris Ware y su "Jimmy Corrigan", que en cierto modo funciona también a base de elipsis. En cualquier caso a mi no me sorprendió, y te aseguro que iba sereno cuando lo leí! ^_^U
Salut!

Escrito por Marc a las March 27, 2005 1:47 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?