January 27, 2005

MALAS TIERRAS #1 y 2

Sergio Córdoba
Astiberri, 32 pag, b/n, 4'00€

Sergio Córdoba, sí, aquell que ens va sorprendre amb l'edició fanzinera de “Freaks in Love”... Caram, doncs sí que n'ha aprés des de llavors! No, de veritat, aquest autor proper al rotllo “indie” ha anat madurant molt bé, millorant el seu treball i cercant la seva pròpia veu dins aquest món de Liliput que és el còmic ibèric. Però, si mencione “Freaks in Love” no és per casualitat. Aquest “Malas Tierras”, mena de revista d'històries curtes feta per una sola persona, és la versió corregida i millorada d'aquell vell intent amateur. Continuen presents els to romàntic (ben entès) i l'anècdota pseudoautobiogràfica amb els quals aconsegueix transcendir els fets per parlar de sentiments universals. Val, semblen tot tòpics, i probablement ho son. Però, la gràcia està en tractar-los bé i aconseguir adaptar-los als nostres dies i, potser especialment, a la nostra generació (bé, al menys, la que un servidor de vostès comparteix amb ell!). I això Sergio Córdoba ho sap fer molt bé, amb bons guions, personatges versemblants i diàlegs significatius.

Però, no només de gent observadora i bons narradors d'històries viu el còmic. En l'apartat gràfic hem de reconèixer que la millora també ha estat substancial. El dibuix continua amb el seu estil típicament “indie”, això sí, però ara es nota que sap quan gastar els recursos gràfics per expresar certes coses i narrar sense paraules. No només estic parlant de la narració gràfica. Temes com per exemple l'ús del blanc i negre o l'expressió corporal son molt destacats. Això sí, també especialment és la narració gràfica un dels punts forts de “Malas Tierras”. Un virtuosisme que amb recursos clàssics i discrets és capaç de portar-nos per on vol mentre va suggerint els fets de manera subtil.

En definitiva, un còmic (o revista) amb el qual gaudireu de la lectura, no en tinc cap dubte. I bé, si vos agrada el rotllo independent és quasi una obligació llegir-lo! El dubte, si de cas, és quan es decidirà a fer una novel·la gràfica aquesta xicotet gran home que és Sergio Córdoba.

Marc Pastor i Sanz.
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las January 27, 2005 6:58 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?