May 27, 2004

BLANKETS

BLANKETS
Craig Thompson
Astiberri, 592pag, B/N, 35euros

Tota una aposta per part d'Astiberri, pel seu considerable volum i per les dues edicions simultànies en català i espanyol. Encara que, sens dubte (i més després de veure la cua que va tenir l'autor en el Saló de Barcelona), Blankets és una de les grans novetats en còmic adult d'aquest any. Al seu interior trobarem una sentida història amb tints autobiogràfics sobre la maduració del jove Craig Thompson. En ella s'exploren principalment les relacions familiars, la religió en sentit íntim (recordem que ve de l'Amèrica profunda) i, per descomptat, l'amor. El tema, no per menys tractat deixa de ser interessant. La raó és que l'autor sap dur-nos al seu terreny: en cada pàgina, en cada vinyeta, el lector es troba amb una sinceritat i una emotivitat que acaba per calar-li segons avança en la seva lectura. I tant el ritme de la història, estructurada en temps paral·lels, com la genial caracterització de personatges, o la pròpia narració gràfica, fan que siga un plaer lliscar per les gairebé sis-centes pàgines d'aquest còmic.

L'apartat gràfic resulta també impressionant. El domini del blanc i negre de Craig Thompson és magistral. Gairebé sembla que modele el blanc com si d'alguna cosa tangible es tractés. Però no content a més amb la bellesa i expressivitat del seu traç nu, incorpora també un aire oníric que li permet subratllar certs aspectes relacionats amb la seva visió de les coses. La narració gràfica es converteix així en quelcom directament relacionat amb l'estat d'ànim del protagonista, amb les seves pors i passions; aspecte en el qual de nou l'autor aconsegueix lluir-se, doncs assoleix aquest objectiu sense renunciar a un excel·lent domini de la temporalitat.

Comptat i debatut, i per si no ha quedat clar, un servidor no dubtaria massa en elevar “Blankets” a la categoria d'obra mestra. D'altra banda, afegir també que l'edició d'Astiberri està realment bé, amb tapa dura, sobrecoberta, bona qualitat material i de traducció, etc. I la relació qualitat preu, tenint en compte les circumstàncies, em sembla bastant bona. Si estàs buscant una novel·la gràfica capaç d'apassionar-te, no ho dubtes més.

Marc Pastor i Sanz
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las May 27, 2004 1:15 AM
Comentarios

Pues lo siento mucho, pero tengo que discrepar. Ni mucho menos es para tanto. Es cierto que retrata bien los ambientes y los sentimientos de los personajes, pero todo eso falla si no te involucras en la historia, si no la haces tuya.
Empieza bien, pero conforme avanzan las páginas te vas distanciando del personaje. Cada vez te sientes más lejos de sus problemas, cada vez te entran más ganas de pegarle una colleja y gritarle "¡Despierta chaval!", cada vez te importa menos hacia dónde le lleven sus devaneos psicológicos. Y esto, en un cómic tan extenso, resulta fatal.

Escrito por Heliogábalo a las March 29, 2005 12:24 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?