May 16, 2004

INFIERNO

INFIERNO
Yoshihiro Tatsumi
La Cúpula, 148 pag, B/N, 7'50 euros

Aquest volum de manga per adults conté una recopilació de deu històries curtes de Yoshihiro Tatsumi. Aquestes parteixen de personatges que podríem qualificar de quotidians, les circumstàncies dels quals els acaben per embolicar al costat fosc i salvatge de la vida. El predomini d'un to de tràgica ironia permet interpretar-los com una rondalla per adults, amb la cruesa com a únic aprenentatge. En qualsevol cas, la major força d'aquest manga és l'enginy de l'autor per compondre les històries, la pròpia idea que hi ha dins cadascuna d'elles. I en aquest sentit cal admetre que aconsegueix el seu objectiu amb escreix, mantenint al lector hipnotitzat per despertar-lo al final amb una bufetada.

La factura gràfica d'aquest "Infierno" tampoc es queda curta. Amb un estil de dibuix cru alhora que clar, i amb una narració gràfica conscientment estudiada, directa i impecable, lliure de qualsevol excés, Tatsumi segueix el camí marcat pel diví Tezuka. Així doncs, treballant més amb imatges que amb textos escrits, centra l'atenció sobre el sentit de la història, amb la qual cosa reforça la seva credibilitat i l'efecte que produeix en el lector.

En conclusió, un manga d'enorme maduresa que ens permet apropar-nos a deu inferns aliens, bé sigui per morbositat, bé pel plaer de llegir una bona rondalla. Molt recomanable per lectors adults. Per cert, l'edició és bastant decent i la relació qualitat/preu fa que pague bastant la pena.

Marc Pastor i Sanz
Comic Fill-in

Escrito por Comic Fill-in a las May 16, 2004 4:43 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?