January 1, 2007

PARIS-LONDRES

Paris-londres-TapaDS.jpgJoann Sfar
Ponent Mon, 104 pàgines, b/n, 16 €

Ací tenim un altre còmic del prolífic Joann Sfar, si bé en concret “Pari-Londres” va ser creat el 1997. Certament no és aquesta la millor obra del conegut autor. Es tracta d'un relat d'aventures amb tints victorians que en certa mesura, quant al contingut, m'ha recordat a la “League of extraordinary gentlemen” d'Alan Moore. Això sí, la personalitat imaginativa del comicaire francès és present des de bon començament en el tractament que en fa de les situacions, personatges i diàlegs. Si bé, com deia, no m'ha semblat que estigués tan empastat com de costum, i creua sovint la subtil línia de la coherència per entrar al terreny del deliris personals.

No m'enteneu malament, el guió és tan original com es podria esperar, i el desenvolupament és correcte. És a dir, que estem davant una lectura entretinguda que de segur agradarà els seguidors de l'autor. Però, li falta encara arribar al punt de maduresa que l'ha fet tan volgut pel públic adult. En aquest sentit té potser també un interès arqueològic, pensant sobre tot en posteriors d'un cert parentesc com “El Profesor Bell”. I en general, el mateix podem dir de l'apartat gràfic, on trobem un Sfar amb una personalitat plenament assentada però encara per explorar en totes les seves virtuts. En conclusió, un còmic entretingut, recomanable sobre tot per a seguidors.

Escrito por Comic Fill-in a las January 1, 2007 8:34 PM
Comentarios

Veig que amb aquest coincidim bastant, però a mi l'apartat gràfic m'ha semblat una mica pobre (l'hem vist fent coses molt millors si vol)

Totalment d'acord, és més per fans que res més.

Escrito por Xavier a las January 2, 2007 1:02 AM

Doncs sí... a veure quan ix el segon de "el valle de las maravillas", per exemple... ^_^U
Salut!

Escrito por Marc a las January 2, 2007 12:42 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?