October 16, 2006

Més i més soroll destrellatat: el guardià cec i els vidres a la sang

Un dels lliuraments musicals de l'any metàl·lic ha estat sense dubte “A twist in the myth” dels gegants BLIND GUARDIAN. La veritat és que ara per ara hi ha poques bandes de metall del rotllo èpic i power que em criden l'atenció, i aquesta és de bon troç la capdavantera. El curiós és que, com m'havia passat en altres ocasions, aquest disc no em va entrar a la primera. Se l'ha d'escoltar, i donar-li temps per tal d'apreciar la seva riquesa i complexitat, i gaudir-ne en tota la seva magnificència. A mi és el que m'ha passat, i quan em passa això després del disc sol convertir-se en un dels meus preferits. El temps dirà. En tot cas, ara per ara el tinc ben enganxat. Una llàstima no haver pogut encaixar els festius com cal per anar a Barcelona a veure'ls en directe. Des del clàssic “Imaginations from the other side” que no n'he tingut ocasió, i ha plogut molt d'aquell disc ençà!

L'altre disc que tinc enganxat ara per ara és el bestial “Endins” dels catalans VIDRES A LA SANG, aquest també de certa complexitat. Si sou afeccionats al metall extrem, de segur que sabreu apreciar la personal combinació d'elements death i black amb estructures progressives que fan aquesta gent. Per la seva consistència, brutalitat i melodia, a mi em recorden a gent com Aeternus, Immolation o fins i tot Morbid Angel, però amb una personalitat tan marcada que fa por per ser el seu segon disc. Fa goig veure com una banda de casa és capaç de defendre amb fets com a punys que no vivim tan lluny d'Europa, i que ací hi ha gent que val i molt. Escolteu el disc i dieu-me si no és cert que si aquesta gent hagués nascut a Suècia, ara per ara no necessitarien cap presentació. En tot cas, mireu què en diuen a Rocktotal i a Friedhof.

Escrito por Comic Fill-in a las October 16, 2006 8:59 PM
Comentarios

Jo els vaig poder veure amb els Iced Earth de teloners a Zeleste (de barcelona) actual Razzmataz. D'això ja fa molt de temps, quan van treure el nightmare in middle earth.
Salutacions

Escrito por itmar a las October 24, 2006 1:26 AM

Buf, jo encara abans, a l'època del "Imaginations from the other side"... Fa mil i pico d'anys! ^_^U
Salut!

Escrito por marc a las November 2, 2006 3:29 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?