October 11, 2006

EL CORCEL GRIS

elcorcelgris.gifHope Larson
Dibbuks, 112 pàgines, bitò, 10 €

Na Noemi abandona la seva casa de França per estudiar a l'estranger. A Onion City hi trobarà nous amics... i nous somnis. Somnis molt vívids d'una vida diferent, en un lloc i un temps diferent. En els seus somnis un cavall li mostra les seves pors i els seus desigs. Quin serà l'efecte d'aquest viatge sobre na Noemi? Pura poesia convertida en còmic.

És ben cert això que aquest còmic és pura poesia, amb els defectes i virtuts de la imatge mental que la gent té d'aquest gènere literari. A saber, és molt bonic però no s'entén gairebé res. Bé, de fet no és per tant, ara podria fer la meva interpretació del que he llegit, però no és el cas. El cas és que no sé ben bé on vol anar a parar l'autora. Innegablement ha sabut dissenyar i executar un apartat gràfic evocador i interessant des del punt de vista de les possibilitats del còmic com a mitjà d'expressió. Ha sabut aprendre de múltiples influències, més o menys fàcils de rastrejar, per tractar de treure un estil propi que al meu parer encara ha de despuntar. Hi trobem bones idees però, si tot això no va acompanyat d'una major consistència del contingut, és a dir, del guió, el que hom pensa quan acaba de llegir-lo és que o bé l'autora no té massa a dir, o bé no ho ha sabut transmetre. A mi personalment m'ha semblat que s'ha deixat endur per la poesia hermètica i ha fet d'allò oníric un fi en si mateix. De tota manera, tampoc vull exagerar, ací hi ha una història que s'entén. El que no s'entén, el nexe que falta, és la raó per la qual ha volgut narrar-la d'aquesta manera.

En resum, el que tenim ací és un còmic que agradarà els lectors de gent com Craig Thompson o David B, però que tampoc recomanaria a tothom. Es una lectura que es gaudeix si t'agraden aquest tipus de còmics, com és el meu cas, però s'ha de reconèixer que és una obra menor.

Escrito por Comic Fill-in a las October 11, 2006 3:55 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?