May 29, 2006

MUJERES

mujeres.jpgYoshihiro Tatsumi
La Cúpula, 164 pàgines, b/n, 9'95€

“Mika viu dels homes. Utilitza els diners que obté de cadascun dels seus amants per a cobrir una necessitat concreta. Però la recessió està fent estralls en l'economia del país... i al cap i a la fi, no totes les necessitats humanes són d'origen econòmic. Kyouko, per contra, viu lliurada a un home que va ser víctima d'un accident de circulació i que des de llavors és incapaç de valdre-se per si mateix. Kuriko manté una relació turmetosa amb un cap de secció fascinat pels cementiris d'elefants...”

Aquest volum és un nou recull d'històries curtes del mestre del gekiga manga Yoshihiro Tatsumi. En total són sis històries protagonitzades per dones que exploren, de nou, el costat més fosc de l'ésser humà. I ho fan amb tota cruesa, sense miraments. Ací no es tracta de donar lliçons al lector, sinó de fer-lo gaudir amb un sentiment morbós de maldat. Hom diria que aquest autor es mou en la millor tradició del Marqués de Sade o del nostre Jaume Roig. Això sí, de misogínia res, ací tothom és dolent!

D'altra banda, quant a l'apartat gràfic, val a dir que aquest és un dels millors reculls que he llegit del mestre Tatsumi. M'ha semblat observar una major cura en els detalls i una narració gràfica més centrada en el ritme i l'evocació de sentiments que de costum. Tot i això, una de les seves majors virtuts continua essent la seva capacitat de síntesi, del tot efectiva a l'hora d'enganxar el lector. I tot això presentat amb el seu personal estil de dibuix, d'aspecte “antic” (sembla allò que és), que a mi em resulta d'allò més atractiu.

En resum, és un còmic que no podeu deixar passar si sou seguidors del manga per adults. En tot cas, de segur que és una lectura interessant, tot i que no massa agradable així que esteu avisats! L'edició, fluixa però assequible.

Escrito por Comic Fill-in a las May 29, 2006 2:12 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?