May 22, 2006

HELLVILLE

hellville.jpgThomas Ott
La Cúpula, 108 pag, B/N, 11'95€

“Tensió, desassossec, esglaiament; aquestes són algunes de les sensacions que Hellville desperta immediatament en el lector, o atès que es tracta de còmic mut, més apropiat seria per ventura dir en l'observador. No és estrany si tenim en compte que els sentiments que predominen als seus personatges són igualment foscs. Hellville està plena de seqüències de violència, fantasies de tall surrealista, fenòmens dotats d'un aire gairebé religiós. Desenvolupaments amb una lògica interna inapel·lable que freqüentment conduïxen a la ironia, mai a la moralitat. Una ironia de la qual es destil·len idees tan negres com cadascuna de les pàgines del genial autor suís.”

Allò que vaig comentar quan es va editar “Cinema Panopticum” segueix essent vàlid per aquest “Hellville”. Thomas Ott segueix posseint una doble vessant de lectura. D'una banda, la de les històries d'humor negre i ironia contades amb una economia narrativa i una intel·ligència notable. D'altra, la faceta d'il·lustrador de gran capacitat expressiva. Sembla com si l'autor hagués agafat la tradició dels “Tales from the Crypt” per donar-li una certa serietat cruel que es reflecteix així mateix en la pròpia realització. La seva famosa tècnica de ratllat blanc sobre fons negre és, des d'aquest punt de vista, una ètica que respon a una estètica. De tota manera, no és la meva intenció sacralitzar aquest còmic que en el fons és un entreteniment que es gaudeix d'allò més. Pots deturar-te a observar-lo amb deteniment o deixar-te portar per la seva part lúdica, però de ben segur que passaràs una bona estona llegint-lo.

Per cert, aquesta edició no es pot comparar amb aquella excepcional de “Cinema Panopticum” però, tot i així val a dir que està molt bé i s'ha de felicitar La Cúpula per l'esforç. Tant de bo puguen normalitzar totes les seves publicacions amb aquest estàndard de qualitat material i presentació.

Escrito por Comic Fill-in a las May 22, 2006 2:29 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?