May 12, 2006

EL DIA DEL LOBO

eldiadellobo.jpgYôji Fukuyama
La Cúpula, 295 pag, b/n, 10'95€

“Corren dies difícils per Taihei, un director d'orquestra amb futur. Kanoko, la germana de la seva núvia Natsuko, és víctima d'una sobtada erupció de borrissol per tot el cos, una malaltia que afecta a les dones de la seva família, i escapa al bosc transformada en lloba. Quan Taihei i Natsuko surten en la seva recerca, troben el cadàver d'un desconegut. La policia declara a la lloba responsable. Dóna així començament una persecució frenètica on el mite de l'home llop i el folklore japonès es fonen en un manga inquietant i insòlit.”

Certament si mirem objectivament aquest manga haurem de concloure que està bé i prou. És un manga més que correcte, ben plantejant i executat, correctament explicat i digne hereu de la tradició de la narració gràfica japonesa. Però, el que més m'estranya és haver llegit vora tres-centes pàgines d'una sola tirada i sense acusar ni un fil esgotament. I és per això que pense que alguna cosa deu tenir, tot i que no sé ben bé el què. La història està bé, però no és certament allò que se'n diu original. El dibuix també és més que correcte i fins i tot inclou els típics moments d'exaltació de l'atmosfera, però tampoc en aquest cas hi ha res de nou.

Ben mirat, el que més m'ha agradat ha estat retrobar la sensació que vaig tenir en llegir l'Akira de Katsuhiro Otomo (per posar un exemple). I aquesta és la de llençar-se per un tobogan frenètic on a cada gir pots sentir la por de sortir-ne disparat. Si sou lectors de manga sabreu de què parle. Per això mateix, potser no qualificaria aquest còmic dins el gènere de terror sinó més bé d'aventures. En qualsevol cas, és un bon manga amb el que passar una estona i prou. De bona factura i recomanable, però fàcilment oblidable.

Escrito por Comic Fill-in a las May 12, 2006 4:16 AM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?