March 14, 2006

... DE ELLAS

Ana Juan, Asunción Balzola, María Alcobre, Victoria Martos, Laura Pérez, Gabriella Giandelli, Marta Guerrero, Antonia Santolaya, China Bolio, Raquel Alzate, Maria Delia Lozupone, Nicole Schulman, Mª Isabel Carvalho.

Edicions de Ponent, 130 pag, b/n, 18'00€

Aquest interessant àlbum és el resultat d'un projecte que ha posat en marxa el “Instituto de la Mujer de la Región de Murcia” per tal de reunir tretze dones il·lustradores i autores de còmic d'àmbit estatal i mundial. Amb breus textos de presentació que precedeixen cada obra, aquesta recopilació ofereix una panoràmica bastant variada d'allò que estan aportant aquestes autores. D'aquesta manera, entre les múltiples històries curtes trobem des de temes de compromís social fins a reflexions íntimes o petits contes. Així mateix, quant a tècniques, trobem des del còmic de realització més clàssica fins a la pura il·lustració, passant per tècniques mixtes i d'avantguarda.

Com ocorre sempre en aquests casos, la gran varietat també té el seu reflex en la qualitat general. Hi ha de tot un poc, de bones, de dolentes i de senzillament correctes. Personalment pense que paga la pena la lectura per les aportacions de María Alcobre i el seu relat infantil; Victoria Martos i la seva valenta apologia d'un personatge tant maltractat com Yoko Ono; Gabriella Giandelli i el seu suggerent relat oníric; Antonia Santolaya i la seva estètica primordial; i per últim, l'espectacular Raquel Alzate, qui ja va treballar amb Luis Duran i de la qual desitjaria poder gaudir més a sovint.

Per últim, comentar-vos que “... de ellas” compta amb un pròleg de Felipe Hernández Cava i que es complementa amb l'exposició itinerant (amb peces exclusives a color de les pròpies autores) que es podrà visitar del 2 al 25 de Març a la Biblioteca Regional de Múrcia.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las March 14, 2006 1:24 AM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?