January 26, 2006

Agressió feixista a la llibreria "3i4" de València

Comic Fill-in vol condemnar l'agressió feixista patida per la llibreria "3i4" de València, comesa amb total impunitat i sota l'indignant silenci del govern valencià del Partit Popular.

atac.gifNota d'ACPV:

"El passat divendres 20 de gener, la Llibreria 3i4 va ser blanc d'una agressió feixista sense precedents en els darrers 30 anys de democràcia.

Els grupuscles més violents de l'ultraespanyolisme blaver ja no s'amaguen. Actuen a la "llum del dia" (un divendres a les 19h, en ple centre comercial de la ciutat de València, és actuar a la llum del dia) perquè se senten, per una banda, impunes a les actuacions de la policia, i d'altra banda, legitimats pels missatges incendiaris de l'actual govern de la Generalitat valenciana. Ara s'ha traspassat la línia de l'agressió física a les persones. Què vindrà després?

La responsabilitat intel·lectual de l'agressió patida per la llibreria 3i4 la tenen també aquells que des de les institucions i la disputa política fomenten l'anticatalanisme. Fa uns mesos el portaveu del Consell equiparava un acte pacífic en defensa de la llengua catalana amb l'Alemanya nazi, i ho feia als pocs minuts de produir-se. Tres dies després, encara no ha eixit cap membre del Consell a condemnar l'agressió patida per una llibreria –i pels seus treballadors i clients–, la qual per a la gent que ens estimem la llibertat i la cultura sí que ens fa pensar en els moments més foscos de la nostra història.

D'altra banda, des d'ACPV agraïm les mostres de suport rebudes per part de sindicats, formacions polítiques, entitats cíviques, persones particulars ... , a les qual instem a que entre tots plegats treballem per preservar el nostre dret irrenunciable a la llibertat i la cultura."

Escrito por Comic Fill-in a las January 26, 2006 5:22 PM
Comentarios

Siempre a pie para defender la libertada en catalunia, asi como hicierena 937 brigadistas serbios en 1939.

Cuenta con nosotros para difundir su analisis

Escrito por Marko Ajdaric / Neorama dos Qu a las January 26, 2006 6:06 PM

Abajo el fascismo. de cualquier tipo.

Nadie es más que nadie.

Escrito por Andres G. Mendoza a las January 26, 2006 6:50 PM

quina vergonya em dona que a la nostra ciutat encara tingam que viure una realitat com esta... lamentable.

Escrito por alex a las January 26, 2006 7:47 PM

Em pareix vergonyos que en les dates que corren, encara hi passen coses com aquestes i el pitjor es veure que des del´s partits pol·litics governants no s´ha mogut cap peça per condemnar l´atac...

Escrito por Shadow_of_Terrpr a las January 26, 2006 8:16 PM

Pel que es veu existeix molta por a que hi hagi gent que s'expressi i defensi la seva llengua. La cosa s'està sortint de mare. Per què tanta provocació? Esperen algun tipus de resposta? De quin tipus? Aquest clima polític cada cop fa més fàstig.

Escrito por Gaylofollen a las January 26, 2006 8:20 PM

Us imagineu que haguès estat al revès?
Que uns "rojo-separatistes" haguèssin fet això a una llibreria?
Tots els diaris, ràdios i teles que presumeixen de defensar la "libertad" encara ho estarien traient a la portada. Els jutges i institucions "que vetllen per nosaltres" ja estarien fent rodar caps. Certs polítics clamarien al cel, demanant explicacions, etc, etc, etc ...

El més trist de tot, però, és que jo que escolto gairebé tot el dia la ràdio, ni a Catalunya Ràdio ni a RAC1, no n'ha dit res. No ho sé, potser és que jo no ho he sentit, però ...

És trist, però estem sols. Aquesta és la mala noticia. La bona és que som més del que es pensen!

Salut i república!

Escrito por Quim Bou a las January 27, 2006 9:27 AM

Des d'ACPV em fan arribar el següent missatge que vos faig extensiu:
"Moltes gràcies pel vostre suport davant una situació que qüestiona una pretesa normalitat democràtica: com és possible que això encara passe en una ciutat d’un estat que es pretén democràtic i europeu? I, sobretot, com és possible que passe amb total impunitat? En qualsevol cas, no dubteu que continuarem treballant per la llengua, la cultura i el país com sempre, amb l’ajuda de tota la gent que comparteix amb nosaltres uns mateixos valors de país i de progrés. Una abraçada."

Salut!

Escrito por Marc a las January 27, 2006 10:27 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?