January 23, 2006

X-MEN vol.3 #1

879.jpgGuión: Peter Milligan. Dibujo: Salvador Larroca.
Panini, 48 pag, color, 2'90€

Mira que ho sabia, és que ho sabia. Ja em va passar amb el dubtós “Fuerza-X/X-Statix” però encara he hagut de provar-ho de nou. No m'agrada gens ni mica quan Peter Milligan fa guions per super-herois. D'acord que no sóc cap seguidor del gènere, però és que em dóna la sensació que és impossible que una mateixa persona siga responsable del guió d'aquest “X-men” i alhora d'obres de tanta qualitat com “Human Target” (Vertigo-DC). Però, així és. Ací el que tenim és una sèrie de tòpics trets de referències que qualsevol pot veure (la primera, “Aliens: El Regreso”) mesclada amb uns diàlegs pobres enmig d'una ensalada de bufetades sense sentit i un argument que no aconsegueix crear tensió. Gràficament això sí, Salvador Larroca ho fa prou bé, fins i tot amb moments brillants, però sempre ajustant-se als cannons vigents. En tot cas, evidentment, no aconsegueix salvar la nau.

Altra qüestió és l'estratègia de Panini de dir que aquest còmic és el primer lliurament de d'una sèrie. No senyors, d'això res. De fet el contingut correspon als lliuraments 166 i 167 USA, i això vol dir que es donen tantes coses per sabudes que si no sou un seguidor de la sèrie, o bons coneixedors d'aquest univers, esteu perduts. Ho dic per experiència. Però, també sé per experiència que un bon guionista ha de saber donar coherència als arcs argumentals per minimitzar aquest efecte. I jo sé que Milligan és un bon guionista, però no ho fa.

En conclusió, un còmic totalment prescindible, només apte pels afeccionats més resistents. Una llàstima que Peter Milligan malgaste el seu temps d'aquesta manera.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las January 23, 2006 9:31 PM
Comentarios

y si lo sabías, ¿para qué picas, Marc? curiosooooon, que eres un curiosoooooon
yo en cambio no me he llevado ninguna sorpresa,sabía lo que iba encontrar perfectamente

Escrito por Flashman a las January 24, 2006 12:53 AM

"El gilipollismo es una manera de entender la vida" ¬_¬U
Salut!

Escrito por MArc a las January 24, 2006 1:56 AM

Yo desgraciadamente me esperaba un tebeo de la patrulla entretenido y me ha gustado más el de claremont que este. Imagínate, ¿o habrá sido por el dibujo impresionante del tito Davis?

Escrito por Fando Fández a las January 25, 2006 4:24 PM

Bah, Fando, aquesta vegada ja ni dibuix de Davis ni hòsties... En tot cas si tinc més ganes llegiré aquells de Straczynski que em vas comentar,
Salut....

Escrito por Marc a las January 27, 2006 10:32 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?