January 17, 2006

KICKBACK #1: EL ACUERDO

Kickback01elacuerdog.jpgDavid Lloyd
Planeta DeAgostini, 48 pag, color, 7'95€

“Primer lliurament d'una de les millors obres de David Lloyd, dibuixant de l'obra “V de Vendetta” amb guió de Alan Moore. A Kickback, Lloyd aconsegueix un dels millors guions policíacs dels últims temps a través d'espies que no li fan fàstics als suborns, mentre no paren de mejar donuts. Una delícia tant de dibuix com de guió, situat en una indeterminada ciutat nord-americana del present. La publicació del núm.2 està prevista per a juny del 2006.”

Enmig de l'ambient de calma tensa que precedeix l'estrena de l'adaptació cinematogràfica d'”V de Vendetta”, ens arriba aquesta obra on el seu dibuixant pren també el paper de guionista. De tota manera val a dir que “Kickback” no sembla haver alçat massa polseguera entre els afeccionats. Les raons les desconec, però sí sé que si he tardat tant de temps en ressenyar aquesta obra després d'haver-la llegit és perquè m'ha deixat amb la sensació que només amb la lectura del segon i definitiu lliurament ho podia fer en condicions. Això és conseqüència d'una guió que si bé en principi sembla totalment adherit al gènere negre, hom pot endevinar una profunditat major que no acaba de concretar-se en aquest primer lliurament. La història de policies corruptes es contraposa amb la vida personal i interior del protagonista d'una manera que sembla voler concloure amb una certa reflexió més enllà d'allò obvi, però encara no ho ha fet.

En tot cas, estem davant un guió que es llegeix de grat, amb un bon domini del to, el ritme i la planificació d'escenes. Per suposat, l'apartat gràfic és d'allò més bo, amb un David Lloyd que sap trobar l'equilibri entre les seves vessants realista i expressionista, i amb un domini del color absolut que dóna com a fruït una gran ambientació de la història. Quant a la narració gràfica, val a dir que si bé estem dins uns paràmetres conservadors pel que fa al disseny de pàgina i a l'afavoriment de la fluïdesa de la lectura, hom no pot qualificar-la més que d'elegant i magistral. Fins al punt que podria dir-se que és gràcies a les seves virtuts gràfiques que les pretensions de la història resulten convincents.

En conclusió, un còmic del qual esperaré amb ganes poder llegir la segona i definitiva part, tant per l'expectativa que m'ha creat com per poder jutjar-lo degudament. En qualsevol cas, es tracta d'una obra recomanable que ha passat més desapercebuda del que es mereix tot i, per afegit, gaudir d'una edició amb bona relació qualitat/preu.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las January 17, 2006 9:39 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?