December 22, 2005

SHUTTERBUG FOLLIES

shutterbugfolliesg.jpgJason Little
Planeta, 160 pag, color, 13'95 €

“Jason Little, l'autor del present treball, narra les aventures de Bee, una jove, curiosa per naturalesa, que treballa en un servei de revelat de fotos en la part baixa de Manhattan. Per tal de vèncer la monotonia, Bee s'entreté estudiant els encàrrecs que arriben a la tenda. La seua vida canviarà quan, entre fotos de picnics i vacances, descobrisca el que podria ser la prova definitiva d'un assassinat. L'obra està narrada amb un estil de dibuix de traç net i regular i uns colors lluminosos i delicats, amb clares reminiscències de l'escola francobelga.”

Tot i l'edició de luxe de Planeta, ens trobem davant d'un còmic que traspua un aire d'allò més juvenil. Precisament el to divertit i inofensiu de la història ens fa passar per alt el gran nombre de tòpics que presenta un guió amb múltiples influències. D'altra banda, això també denota un cert ofici de l'autor, doncs aconsegueix copsar l'esperit del gènere detectivesc i adaptar-lo amb èxit cap als seus propòsits. De tota manera, val a dir que, tot i no sorprendre, de fet és un còmic entretingut amb les dosis justes de tensió i ben acabat.

Quant a la part gràfica, s'ha de reconèixer que la narració gràfica ha estat ben treballada, donant el pes que toca a les imatges, la qual cosa és un bon punt a favor. Jo diria que és el millor d'aquest còmic, això sí, sense descobrir res de nou. Per la seva banda, el dibuix manté un estil de moda suposadament atractiu, de nou amb múltiples influències, però mancat de tota personalitat. Això sí l'acompanya un bon ús el color, tot i que de nou certament ingenu.

En conclusió, sembla una bona opció de regal per un lector juvenil, tant si és habitual de les vinyetes com si no. Als lectors habituals d'aquest bloc no pense que els arribe a interessar massa com no siga per passar l'estona.

Marc Pastor i Sanz

Escrito por Comic Fill-in a las December 22, 2005 9:45 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?