December 22, 2005

THE ORIGINALS

theoriginals.jpgDave Gibbons
Planeta, 160 pag, b/n, 12'00€

“The Originals” és una història pseudo-fantàstica sobre el moviment “mod” on Dave Gibbons pren el paper d'autor complet, fent-se càrrec tant del guió com de l'apartat gràfic. Val a dir que com a guionista no deixa de ser correcte. Tot és on ha d'estar, els personatges són creïbles i la història funciona i entreté. Demostra que tants anys en l'ofici li han valgut per aprendre ben apreses algunes lliçons. Però, no va més enllà. Després de llegir-la ens n'oblidem d'ella fàcilment, i potser no pretén cap altra cosa tret que no vos hi identifiqueu.

Això sí, gràficament s'ha de reconèixer que Gibbons és un monstre. Començant pel disseny de tot aquell món d'elegància “mod” i seguint per la seva característica sobrietat carregada de sentiment, el dibuix d'aquesta novel·la gràfica m'ha semblat senzillament genial en tots els aspectes. I, per suposat, cal afegir a tot això una narració gràfica magistral que sap adaptar el ritme i l'estil a cada seqüència, i en la que hem de fer especial menció del joc amb els textos fora de vinyeta, doncs ajuden a marcar el ritme d'allò més bé. Precisament són el ritme i l'atmosfera dissenyada per Gibbons dos dels punts forts d'aquest còmic, cosa que permet llegir-lo d'un sol cop, tot deixar-se endur.

En conclusió, un bon còmic que val la pena llegir. És entretingut i consistent, i si sou capaços de gaudir d'un bon dibuix, llavors quedareu ben satisfets. A més, també podria considerar-se un còmic d'obligatòria lectura pels nostàlgics del “mod”. D'altra banda, val a dir que l'edició de Planeta és d'allò més luxosa, amb una bona relació qualitat/preu que el converteix en un bon objecte de regal.

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las December 22, 2005 6:55 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?