October 2, 2005

HOMUNCULUS #1

homunculus1.jpgHideo Yamamoto
Ponent Món, 256p, b/n, 8'95 €

“Utilitzant a Susumu Nakoshi com a conillet d'índies per als seus estudis sobre trepanació, Manabu Itô pretén descobrir el que no s'ensenya en la Facultat de Medicina. L'estudi de l'ésser humà, més enllà de la carn i l'os. Susumu Nakoshi no està molt segur dels efectes que això tindrà, ja que obrir un forat al teu front no sembla ni molt segur ni molt saludable, però necessita els diners per recuperar el seu cotxe, el seu únic amor; a més, 700 mil iens li sembla un bon preu.”

Aquí tenim per fi el tan publicitat nou manga de Ponent Món, i és tot un seinen de cap a peus. Des de la primera pàgina hom té la sensació d'estar llegint quelcom ben treballat i que apel·la a la nostra intel·ligència per atreure'ns. En aquest primer lliurament s'obren gran quantitat de portes en la trama, que encara hem de veure cap on ens duran, alhora que es van perfilant personatges i suggerint-nos la seva personalitat i motivacions amb elegant mestria. En general s'ha de reconèixer que el guió és d'allò més efectiu en tots els sentits i, dins un to de calma tensa, dona al lector bones raons per continuar llegint. Així mateix, el dibuix i sobre tot una narració gràfica excel·lent, que es constitueix en veritable columna vertebral de la història i en portadora d'emocions i sensacions, mantenen l'atenció de l'espectador i el conviden a participar en la interpretació d'allò que veiem i no volem creure. Precisament l'equilibri que aconsegueix entre allò real i allò sobrenatural, i la tensió que això genera, conjuntament amb una intencionada identificació del lector amb el punt de vista del protagonista, és una de les virtuts d'aquest primer volum.

Certament no m'estranya gens l'èxit que està tenint aquest manga al Japó. És d'allò més recomanable per qualsevol lector adult, i especialment pels fans d'Urasawa (Monster, 20th Century Boys). Veurem com evoluciona, però en qualsevol cas, sembla de les millors propostes que hi ha ara mateix al mercat en espanyol per gaudir d'una més que notable lectura d'evasió. L'edició de Ponent Món, per cert, està a l'altura.

Marc Pastor i Sanz.

[+info i 60 pàgines gratis aquí]

Escrito por Comic Fill-in a las October 2, 2005 9:19 PM
Comentarios

Estic molt d'acord en tu. Per cert, sóc un mangaignorant... què és un seinen?

Escrito por Toni Boix a las October 3, 2005 9:56 PM

Ai, perdó, un xicotet tecnicisme sense explicar... A vore, "Seinen" vol dir simplement manga per adults (per exemple els títols de la col·lecció Pachinco de Planeta o els de la Seinen, precíssament, de Glénat). En fi, una classificació més del manga com "shojo" (per xiquetes) o "shonen" (per joves).
Salut i gràcies per comentar, que sempre és d'agraïr.

Escrito por MArc a las October 4, 2005 12:20 AM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?