July 24, 2005

STAR TREK CLASSIC #4

startrekclassic4.jpgdesconegut, Giolitti
Recerca, 64p, color, 5'80€

Un còmic d'allò més pulp i amb aroma de ciència ficció retro i pop és el que ens espera amb la lectura d'aquesta obra. En altres paraules, Star Trek als anys 70. Entrant en matèria, el que trobarem en aquest quart lliurament són dues històries autoconclusives amb les quals un guionista desconegut i sense massa pretensions, però amb bon ofici, aconseguirà mantenir-nos entretinguts amb la mateixa eficiència que un episodi de la pròpia sèrie televisiva. Si sou trekkies sabeu exactament què esperar, doncs es tracta d'una adaptació ben digna. Personalment destacaria la capacitat de síntesi pròpia dels còmics de l'època que fa encaixar en 26 pàgines una narració que actualment podria ocupar-ne ben bé el doble.

Gràficament, s'ha de reconèixer que Alberto Giolitti és un bon dibuixant que, amb influències clàssiques diverses, aconsegueix copsar perfectament l'atmosfera dramàtica i fantàstica i, quan cal, l'acció pròpia d'aquesta sèrie. D'altra banda, el color li dona al conjunt una òptica pop molt interessant que ens remet contínuament a l'any 1970 on fou publicat originalment aquest còmic. Certament un canvi del color de fons a cada vinyeta no és quelcom massa actual.

En conclusió, aquest quart lliurament de “Star Trek Classic” és un còmic entretingut, amb una òptica juvenil i de ciència ficció d'època que de segur agradarà els seguidors del gènere. En tot cas, com a mínim s'ha de reconèixer que resulta ben curiós!

Marc Pastor i Sanz

Escrito por Comic Fill-in a las July 24, 2005 9:36 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?