June 26, 2005

Astiberri reeditarà l'imprescindible CÓMO SE HACE UN CÓMIC, EL ARTE INVISIBLE

understandingcomics.jpgAnarrosege (passant el corrector) aquesta genial notícia del Daily Dreamers":

---inici-d'anarroseig---

Astiberri reeditarà l'imprescindible CÓMO SE HACE UN CÓMIC, EL ARTE INVISIBLE

Fa anys, Edicions B va publicar el còmic temàtic, no un llibre temàtic, és un còmic temàtic!, "Cómo se hace un cómic, el arte invisible" de Scott McCloud.

Aquest còmic, que mitjançant vinyetes ens explica els elements que formen un còmic, des dels globus, els pictogrames, i la sang al gutter (l'espai blanc entre vinyetes), quina importància tenen, de què consten, com s'interrelacionen entre si i moltes mes coses; havia romàs durant molts anys il·localitzable.

Usant el medi de còmic, assolia com mai ningú ha assolit explicar el metallenguatge del còmic, usant per això els mateixos recursos que pretén explicar.

Scott, no només busca crear un estudi sobre el còmic, sinó que també assoleix trobar una definició de còmic (i del que no és còmic), que li serveix per a reivindicar aquest art, i re-investigar els orígens del còmic, fins la prehistòria de la humanitat. I encara arriba més lluny, Scott assoleix plantejar què és l'art i què és un artista.

Com hem dit, era un llibre impossible de trobar. Però aviat aquesta situació canviarà. Astiberri ens va informar durant el Saló del Còmic, que pròximament, editaran aquest títol.

Prepareu-vos aquells que no heu pogut aconseguir-lo fins ara, Astiberri omplirà un forat al món del còmic espanyol.

---fi-d'anarroseig---

Doncs això, el que dèiem, lectura obligada. Això sí, a veure si ara els d'Astiberri s'enrotllen un poc i li canvien la traducció del títol, que en anglès era "Understanding comics, the invisible art". I per cert, ja si ho editen també en català rotllo “Blankets”, doncs seria doblement genial!

Marc Pastor i Sanz.

Escrito por Comic Fill-in a las June 26, 2005 5:03 PM
Comentarios
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?